Hea lugeja, avalda arvamust, kas oled parimate valimise tulemustega rahul?

Vaata tervet pildigaleriid SIIT

Valimiste lõpptulemus selgus interneti vahendusel toimunud
rahvaküsitluse, spordiliitude hinnangute ja spordiajakirjanike valikute
liitmisel.

Meeste arvestuses pälvis suurima poolehoiu vehklemise maailmameistriks kroonitud Nikolai Novosjolov, kellele järgnesid Vancouveri taliolümpiamängude kuues Andrus Veerpalu ning maailma kolmas sumotor Kaido Höövelson.

Naiste arvestuses oli parim Vancouveri taliolümpiamängude hõbemedaliomanik Kristina Šmigun-Vähi, kes edestas tennisisti Kaia Kanepit ning lühiraja Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali võitnud ujujat Triin Aljandit. Rahvahääletusel sai seejuures esikoha Kaia Kanepi Šmigun-Vähi ees.

Aasta treeneriks tunnistati Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel. Teise ja kolmanda koha punktid pälvisid vastavalt Kristina Šmigun-Vähi treener Anatoli Šmigun ja Kaia Kanepi treener Silver Karjus.

Aasta võistkonnaks tunnistati Eesti võrkpalli rahvuskoondis, kes tagas pääsu Euroopa Meistrivõistluste finaalturniirile. Teise koha vääriliseks tunnistati Eesti jalgpalli rahvuskoondis, kes sel hooajal tegi südika tõusu FIFA edetabelis. Kolmanda koha punktid pälvis sõudmise paarisaeru kahepaat koosseisus Allar Raja ja Kaspar Taimsoo.

Aasta edukaimaks noorsportlaseks valiti sõudja Kaisa Pajusalu, kellele järgnesid vehkleja Julia Beljajeva ja judoka Juhan Mettis.

----------------------------

 OTSE: Aasta parimate valimise galaüritus:

Aasta meessportlane 2010 on epeevehklemise maailmameister Nikolai Novosjolov. Auhinna andis üle kolmikhüppe olümpiavõitja Jaak Uudmäe. Nominendid olid murdmaasuusataja Andrus Veerpalu, sumomaadleja Baruto, kümnevõistleja Mikk Pahapill, epeevehkleja Nikolai Novosjolov ja kettaheitja Gerd Kanter.

Aasta naissportlane 2010 on Vancouveris olümpiahõbeda võitnud Kristina Šmigun-Vähi. Nominendid olid ujuja Triin Aljand, kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko, kaugushüppaja Ksenija Balta, murdmaasuusataja Kristina Šmigun-Vähi ja tennisist Kaia Kanepi.

Kristina saatis Eesti rahvale videotervituse. “Esmakordselt oma elus naudin kõiki tunnustusi, mis mulle antakse. Vancouveris võidetud medal oli minu jaoks karjääri raskeim. Tahan tänada kõiki fänne, kes on mind toetanud. See toetus on mulle väga oluline!”

Aasta võistkond 2010 on Eesti võrkpallimeeskond. Auhinna andis üle 1980. aasta võrkpalli olümpiavõitja Viljar Loor. Nominendid olid sõudjad Allar Raja ja Kaspar Taimsoo, juunioride epeenaiskond, EMile jõudnud Eesti võrkpallimeeskond, Föderatsiooni karikaturniiri tennisenaiskond ja Eesti jalgpallimeeskond.

Aasta treener 2010 on Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel. Auhinna andis üle Rein Ottoson. Nominendid olid Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli, Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel, tennisisti Kaia Kanepi tippu tagasi aidanud Silver Karjus ja olümpiahõbeda Kristina Šmigun-Vähi juhendaja Anatoli Šmigun.

“Ma arvan, et ükski treener, kes on seisnud siin, ei saa läbi nende poiste ja tüdrukuteta, kes suudavad treenereid välja kannatada. Tahakski tänada sportlasi,” sõnas Avo Keel oma sõnavõtus.

Gerd Kanter annab legendaarsele sõudjale Jüri Jaansonile üle eriauhinna pika ja eduka karjääri eest.

ROKi auhind noortespordi arendamise eest: Juhan Anupõld. Auhinna andis üle EOK liige Tõnu Lume

Aasta noorsportlane 2010 on sõudja Kaisa Pajusalu. Auhinna andis üle Tõnu Endrekson.

Aasta paraolümpia sportlane 2010 on ujuja Kardo Ploomipuu. Tiitli andis endine tippujuja Indrek Sei.

Aasta kolme edukama spordialaliidu preemia andis üle Mart Tarmak. Auhinna said Eesti Suusaliit, Eesti Vehklemisliit ja Eesti Võrkpalliliit.

Suusaliidu pesident Toomas Savi märkis oma sõnavõtus, et sihile viib töökus. “Kui me tahame ka järgmisel aastal sellel üritusel paremaid valida, siis tuleb meile spordialaliitude juhtidele soovida töökust ja jõudu tööle. Küll me siis ka need sporditipud üles leiame.”