Claudio Marchisio viis 35. minutil itaallased kauglöögist juhtima, kuid juba kahe minuti pärast Inglismaa viigistas, kui Daniel Sturridge sai Wayne Rooneylt täpse söödu värava ette ja suunas palli võrku.

Kohe teise poolaja avaminutitel jättis Inglismaa keskkaitse Mario Balotelli valveta ning AC MIlani ründetäht saatis Antonio Candreva täpse tsenderduse järel palli peaga väravasse. Inglased jahtisid lõpus viigiväravat suurte jõududega, ent itaallaste kaitset neil üle mängida ei õnnestunud.

Samad meeskonnad olid vastamisi ka kaks aastat tagasi toimunud EMil veerandfinaalis ning ka siis võitis Itaalia (penaltiseerias).

D-alagruppi juhivad avavooru mängude järel 3 punktiga Itaalia ja Costa-Rica, kes võitis Uruguayd 3:1. Neljapäeval on punktita jätkavad Inglismaa ja Uruguay omavahel vastamisi ning selle mängu kaotaja langeb kindlasti juba alagrupimängude järel välja.

Inglismaa - Itaalia (1:1) 1:2
Claudio Marchisio 35. - 0:1
Daniel Sturridge 37. - 1:1

Mario Balotelli 50. - 1:2

Algkoosseisud: Inglismaa: Hart, Johnson, Cahill, Jagielka, Baines, Gerrard, Henderson, Rooney, Sterling, Welbeck, Sturridge. Itaalia: Sirigu, Chiellini, Barzagli, Paletta, Darmian, De Rossi, Marchisio, Pirlo, Verratti, Candreva, Balotelli.