Saku Suurhalli tulnud tuhanded lätlased tekitasid enne kohtumist päris muljetavaldava tunde - saal oli täis punakaspruuni ja valget värvi ning hümni ajal oli saalis võimas atmosfäär.

Lätlased alustasidki kohtumist paremini "kodupubliku" toel, minnes vahepeal ette koguni 12 punktiga. Itaallased ei suutnud kuidagi murda lahti Läti kaitset ja ka visketabavus jättis kõvasti soovida. Avapoolaeg Lätile 31:23.

Teisel poolajal hakkasid itaallased aga kohe vahet tagasi tegema ja nüüd ei leidnud omakorda lätlased vastust itaallaste survele. Visketabavusega oli hädas lätlaste liider Kaspars Vecvagars.

Neljandal veerandajal suutsid küll lätlased itaallaste ründe veidi pidama saada, kuid viimased kolm minutit ei suutnud lätlased platsil ise rünnakul sisse visata ja itaallased said ette 8 punktiga. Lätlaste kiituseks tuleb öelda, et võideldi viimse sekundini.

Statistikat: Itaalia eest mängisid hästi peale Della Valle veel Awudu Abass ja Aristide Landi vastavalt 13 ja 10 punktiga, lätlaste üleplatsimees oli ääremängija Janis Berzins 26 punkti ja 15 lauapalliga. Vecvagars viskas väljakult viskeid 3/17 ja tõi vaid 8 punkti.

Lätlaste visketabavus oli 33,3%, itaallastel 35%. Lauavõitlus läks 43-42 itaallastele. Itaalia sai 12 vaheltlõiget, Läti ühe. Pallikaotusi oli itaallastel 8, lätlastel 13.

Niisiis on EM-finaalturniir Eestis lõppenud. Itaalia noored on Euroopa meistrid, Lätile kuuluvad hõbemedalid ja hispaanlastele pronksmedalid, esikolmikust jäi esimesena välja Venemaa. Eesti U20-koondis Andres Sõbra juhendamisel langes tagasi B-divisjoni.

FOTOD: