ITAALIA - HORVAATIA 1:1 (1:0)

39. Andrea Pirlo (karistuslöögist)

Pallivaldamise protsent avapoolajal Itaaliale 52-48, löögid väravapostide vahele samuti Itaaliale 6-3.

72. Mario Mandžukić

Kohtumise lõpuks oli pallivaldamise protsent sarnaselt avapoolajale Itaaliale 52-48, kuid löögid väravapostide vahele Horvaatia kasuks 8-7.

Algkoosseisud:

Horvaatia: Pletikosa, Strinić, Ćorluka, Schildenfeld, Rakitić, Vukojević, Modrić, Srna, Perišić, Jelavić, Mandžukić. Peatreener Slaven Bilić.

Itaalia: Buffon, Maggio, Chiellini, Bonucci, Motta, Marchisio, Giaccherini, De Rossi, Pirlo, Balotelli, Cassano. Peatreener Cesare Prandelli.

Eelinfo:

Mäng toimub Poolas 40 000 pealtvaatajat mahutaval Poznani linnastaadionil. Slaven Bilići juhendatav Horvaatia on C-alagrupi liider peale esimest kohtumist kolme punktiga, Itaalia ja Hispaania on 1 punkti peal ja Iirimaal avakohtumisest punkte pole.

Itaalia on võiduta juba neli järjestikust mängu (kaasa arvatud sõprusmängud). Horvaatia samas on võitnud neli järjestikust EM-finaalturniiri grupimängu, seega ajaloost tänaseks mänguks seoseid otsivad ennustajad võiksid võitu eeldada Horvaatialt. Üllatav on ka see, et Itaalia pole kunagi Horvaatiat olulistes mängudes veel võitnud, ka ainsal suurturniiril peetud kohtumisel said 2002. aasta MMil 2-1 võidu horvaadid.Ometi oli Itaalia avamäng Hispaania vastu sümpaatne ja tõotab tulla võrdne mäng.

Antonio Di Natale lõi Hispaania vastu 1-0 värava oma esimeselt puutelt, samas Mario Mandzukic Iirimaa vastu lõi mõlemad väravad peaga. Suurim küsimärk Itaalia koondises ongi see, kas esimeses mängus säranud Di Natale kuulub seekord Cesare Prandelli valitavasse algkoosseisu. Avakohtumist alustasid mäletatavasti ründes Antonio Cassano ja Mario Balotelli.

Itaalia ja Horvaatia vaheline mäng võib ära otsustada C-grupi teise edasipääseja, kuivõrd suurepärases vormis Hispaania peaks kindlasti edasi saama ja Iirimaa tase sel turniiril jääb selgelt alla alagrupikaaslastele.