Mänguskoori avas 20. minutil Arjen Robben. Ise hankis keskväljal palli, pääses jooksma ning lõi karistusalast vasakuga kindlalt ära. Kuid, mida tegi Austraalia! Kohe järgmisel minutil kõmmutas Tim Cahill suurepärase värava, vasakuga, otse õhust. Pikk tsenderdus paremalt äärelt ja Cahill lõi püüdmatult lati alla. Pikema jututa viik 1:1.

Teisel poolajal juhtus see, mida vähesed kohtumise eel julgesid loota. Austraalia asus 54. minutil mängu juhtima! Käega mängu eest määrati igati õigustatult penalti ning austraallaste kapten Mile Jedinak lõi kõhklusteta 2:1. Austraalial oli seejärel veel võimalusi, kuid ära ei löödud.

Hoopis Holland leidis vastukäigu. 58. minutil skooris karistusalast Robin van Persie, kes peab viimase alagrupimängu teise kollase kaardi tõttu vahele jätma. Võidu kindlustas Hollandile vahetusest sisse tulnud Memphis Depay 68. minutil. Vindiga kauglöögi järel maandus pall püüdmatult paremal all nurgas.

Hollandil on punkte 6 ja Austraalial seni 0. Samas alagrupis kohtuvad täna veel Tšiili ja Hispaania.

Eelinfo:

Austraalia jäi alagrupiturniiri esimeses voorus teadupärast alla Tšiilile 1:3.

Ja kuigi numbrid kõnelevad selgelt Hollandi kasuks, siis nende kapteni Robin van Persie sõnul ollakse valmis raskeks lahinguks. "Saavutasime avamängus muljetavaldava tulemuse, kuid meil on pikk tee minna, et turniir võita. See on mu viies finaalturniir Hollandi koondisega ja ma tean, kuidas asjad toimivad. Eufooria hääbub sama ruttu, kui see tekkis," püsis van Persie väljaütlemistes kahe jalaga maa peal.