Kogu mängu vältel domineerivamaks pooleks olnud ungarlased ründasid küll sisuliselt kõik 90 minutit, kuid Islandi kaubamärgiks saanud kindel kaitse ning teravalt nõelavad rünnakud olid samuti Marseille'is kohal.

Avapoolaja lõpus saidki islandlased oma tahtmise - Ungari koondise hallides dressipükstes 40-aastane väravavaht Gabor Kiraly eksis nurgalöögi ajal väljatulekul, pillas palli keset karistusala maha ning olukorrast vilistati Islandi kasuks penalti. 11 meetri trahvilöögi realiseeris kindlalt saareriigi kõige teravama jalaga vutimees Gylfi Sigurdsson, viies sellega Islandi vaheajale eduseisus.

Kogu teise kolmveerandtunni kasvatas Ungari oma survet ning päris mängu lõpus kandis see ka vilja - 88. minutil suunas Islandi paremkaitsja Birkir Saevarsson oma väravasse Nemanja Nikolici madala tsenderduse ning saatis esimeses voorus Austria alistanud Ungari fännid ekstaasi.

Mängu päris viimasel hetkel oli Islandil võimalus kolm võidupunkti endale tagasi võtta, kuid Gylfi Sigurdssoni karistuslöögi ning vanameistri Eidur Gudjohnseni ürituse suutsid Ungari kaitsjad blokeerida.