Kogu mängu vältel tunduvalt rohkem palli vallanud ning mängu kontrollinud sakslased osutusid lõpuks ründefaasis liiga ümmarguseks ning ei suutnud prantslaste kaitseliini piisavalt palju üle mängida. Paaril korral sai oma oskusi näidata küll väravavaht Hugo Lloris, kuid liiga ohtlikuks üksi šanss ei osutunud.

Hoopis prantslased olid lõpuks need, kes vastase värava üles leidsid. Esimene tabamus sündis sisuliselt avapoolaja viimase puutega - itaallasest kohtunik Nicola Rizzoli tuvastas Bastian Schweinsteigeril oma karistusalas käega mängu ning prantslaste selle turniiri parim väravakütt Antoine Griezmann realiseeris kindlalt penalti, tehes seisuks 1:0.

Teisel poolajal näitasid ka prantslased juba paremat mängu ning kõige krooniks said nad kirja ka teise värava - 72. minutil ei suutnud Saksamaa väravavaht Manuel Neuer kinni püüda Paul Pogba tsenderdust ning lahtise palli suskas väravaesiselt võrku taas Griezmann, kelle jaoks oli tegu selle turniiri juba kuuenda tabamusega, mis paneb ta väravaküttide edetabelis kindlale esikohale.

Pühapäeva õhtul toimuvas finaalis kohtub Prantsusmaa Portugaliga.