„Plaan oli püsida peagrupis ja mängida grupifiniši peale, aga tundsin end väga hästi ja sain peaaaegu pool sõitu jooksikute hulgas olla,“ rääkis poolakas, kes oli terve sõidu vältel väga aktiivne. „Olen väga tugev sprindis ja olin oma sõidus kindel. Meeskond toetas mind 100% ja see oli täielikult minu päev.“

Banaszek oli lõpuks ees koos kahe belglase ja ühe hollandlasega. Viimasel kilomeetril käis kassi-hiire mäng ja esimesena sprintis Banaszek. Belglased võtsid tuulde, kuid poolaka sprindikiirus oli nelja mehe hulgas selgelt parim. Hõbe Stan Dewulfile (Belgia) ja pronks Dennis Van Der Horstile (Holland).

„Olime kahe mehega ees jooksikute hulgas. Selget plaani polnud, kuna me polnud teadlikud teiste meeste jõust ja oskustest. Proovisime kahekesi ära teha, aga poolaka kiirus oli liiga hea,“ ütles teise koha saanud Stan Dewulf.

„Olin lõpus juba liiga läbi, et midagi väga üritada. Kolmanda koha üle olen tegelikult väga õnnelik. Andsin endast parima,“ rääkis rahulolev hollandlane Van Der Horst.

Eestlased püsisid terve sõidu ajal peagrupis ja näitasid seal aktiivsust. Paraku jooksikute hulka meie mehed ei pääsenud, kuid peagrupist sprintis suurepäraselt Kristo Enn Vaga, kes oli lõpuks üldarvestuses 9.

Kell 14 alustavad U23 mehed, kui starti läheb ka tugev Eesti koondis eesotsas Tour of Estonia võitja Martin Laasiga.