Hoolimata heast esitusest jäi Endel Pärna hoolealust kriipima fakt, et olümpianormi (8.30,00) ta ei alistanud.

Kivistikku ootas pärast finaali ees veel teinegi katsumus - finišist staadioni alla ning sealt omakorda läbi meediaala riietusruumi. Viimsegi energia rajale jätnud eestlane läbis vahemaad tibusammudega, püsti püsida aitamasid teele jäänud käepuud.

"Plaan oli alla olümpianormi joosta, seega 100% rahule ei saa jääda," sõnas 25-aastane Kivistik. "Esimene ring ja kokkuvõttes kogu esimene kilomeeter olid lihtsalt liiga aeglased normi alistamiseks. Kilomeetri peal olin seitse ja pool sekundit OM-normi graafikust maas."

"Seejärel hakati tempot tasapisi tõstma ja kuigi mulle ei sobi selline stiil, siis püsisin grupis. Lõplikult kaotasin lootuse normi täita alles 30 meetrit enne lõppu, kui nägin, et tõesti ei ole võimalik."

"EM-i seitsmes koht on siiski korralik tulemus. Olen elu vormis, kuigi võiksin olla paremaski, kui kannakõõluse trauma poleks sundinud hooaja algust nii hilise peale lükkama."

"Sporditegemist mul lõpetada küll plaanis pole! Olen ju noor mees ja võin veel joosta küll. Järgmisel nädalal stardin Eesti meistrivõistlustel ja kui tekib võimalus juuli lõpus või augusti alguses mõnel tugeval välisvõistlusel osaleda, siis teen seda."

Kivistik kerkis tänasega Eesti parimaks keskmaajooksjaks. Eesti hetke parim keskmaajooksutreener on aga Endel Pärn, kes juhendab lisaks Kivistikule ka Liina Tšernovi ja Andi Noota.