Senine samuti Mägile kuulunud Eesti rekord langes 0,23 sekundiga.

Mägi järel teisena lõpetas venelane Timofei Tšalõi 48,69-ga, kolmandana sakslane Felix Franz 48,96-ga ja neljandana Soome rekordit parandanud Oskari Mörö 49,08-ga. Kõik neli pääsesid ka finaali.

"Päris karm värk. Aeg oli üllatav. See, et start tunni jagu viibis, tegi murelikuks, aga rääkisime call-roomis teiste jooksjatega juttu ja aeg kulus seeläbi kiiremini. Minu jooksu alguseks oli tuul staadionil täielikult vaibunud," sõnas Mägi jooksu järel Delfile.

"Vajalik oli kiiremini alustada kui eile ning seda ma ka tegin. Kaheksanda tõkke järel sain aru, et olen esimene ning kuigi viimane tõke ideaalselt ei alistanud, oli lõpus veel isegi natuke aega enda kõrvale vaadata."

"Loodan, et finaalis tuleb samasugune soe ilm nagu Kadriorus Eesti meistrivõistlustel. Kõige suurem konkurent on finaalis ilmselt Timofei Tšalõ, looduslaps, kelle tehnika ületamine pole väga eeskujulik, ent tänu andekusele on võimeline paljuks. Finaalis võivad kõik mehed alla 49 sekundi joosta," arvab Mägi.

Esimesest poolfinaalist jõudsid finaali venelane Deniss Kudrjavtsev (49,09) ja sakslane Varg Königsmark (49,12), teisest šveitslane Kariem Hussein (49,16) ja serblane Emir Bekric (49,21).

Finaaljooks on kavas reede õhtul kell 21:50.