Eesti oli küll kõigis kolmes geimis mängus sees, kuid poolakad suutsid otsustavad punktid enda kasuks kallutada ning võtsid lõpuks üsna selge 3:0 (25:21, 26:24, 25:22) võidu.

Peatreener Gheorghe Cretu otsustas sel turniiril esmakordselt lülitada algkoosseisu diagonaalründaja Renee Teppani. Too oligi kahes esimeses geimis hiilgav ja kokkuvõtteski väga hea. Lõpuks jäi tema kaukasse 17 punkti. Samas meeskonna senisel liidril Robert Tähel oli alguses väga raske, kuna Poola sättis blokitaktika just tema vastu.

"Hõisata pole põhjust. Räägitakse muudkui, et Eesti koondis võitles ja võistles. Võistlesimegi. Aga spordimehena oleks tahtnud vähemalt ühe suure sel EMil ära võtta. Siis oleks võinud sel päris palju veel juhtuda. Meil on hea punt, vajame lihtsalt seda, et saaksime lõpuks ühe suur skalbi kätte," oli Teppan kaotuse järel pettunud. "Täna olen kurb, aga vaatan ka tulevikku ja ma ei näe põdemiseks põhjust. Tundsin, et meil polnud energiat juurde panna, et mängu vaimsel tasandil meie poole kallutada. Ma ise püüdsin esimeses kahes mängus teistele energiat anda, täna keskendusin rohkem enda tegutsemisele, muidu oleksin mänguliselt ära lagenenud. Täna oleksime pidanud geimi keskel 2-3 punktiga juhtima, et geimi lõppu ära võtta. Kohtumine Soomega näitas juba ära, et koondislased peavad saama välismaale kõvadesse liigadesse, kus saab selliseid tugevaid mänge, et vastane lihtsalt ei anna järgi."

Meie punktitoojad: Renee Teppan 17 (+9; 63%), Robert Täht 7 (+1), Andrus Raadik 7 (-1), Andri Aganits 7 (+3), Ardo Kreek 5 (+1), Oliver Venno 1.

Meie alagrupist lähevad seega edasi 12 parema sekka Serbia, Poola ja Soome.

Eesti jaoks on turniir lõppenud, jäime A-grupis Serbia, Poola ja Soome järel neljandaks. Tabelisse teenisime Soomelt ja Serbialt saadud 2:3 kaotuste eest kaks punkti.