Argentina mängis viimati MM-i poolfinaalis 1990. aastal, kui finaalis Saksamaale 0:1 kaotati.

Argentina haaras kohtumises eduseisu kaheksandal minutil, kui Angel Di Maria sööt rikošetist Gonzalo Higuainile ilusti ette põrkas ning Napoli mängumees saatis selle kindla löögiga belglaste väravavõrku.

Ülejäänud kohtumine kulges äärmiselt rahulikus tempos. Belgial oli vaid kaks-kolm head võimalust viigistamiseks. Parim moment oli Kevin Miraillasil avapoolaja lõpuminutitel, kuid pealöök läks väravast napilt mööda.

Seejuures oli Argentinal kaks head võimalust ka seisu kasvatada. Lionel Messi karistuslöök avapoolajal karistusala joonelt läks napilt üle lati. Higuain mängis endale hea võimaluse ka teise värava löömiseks teise poolaja esimesel kolmandikul, kuid sooloesitus lõppes latitabamusega.

Kohtumises teenisid kollase kaardi Belgia poolelt Toby Alderweilerd ning Eden Hazard. Argentinal sai kaardi Lucas Biglia.

Di Maria kohtumine jäi reielihase vigastuse tõttu lühikeseks ning mees pidi juba 31. minutil sunnitud vahetust nõudma.

Argentina poolfinaalivastane selgub Hollandi ja Costa Rica veerandfinaalpaarist.


27-aastase Lionel Messi jaoks on tegemist juba 91 rahvuskoondise mänguga ning ta jõuab selles arvestuses  ühele pulgale Argentina legendi Diego Maradonaga. Messi on siiani löönud juba 42 väravat, Maradona arvele jäi rahvuskoondises 34 tabamust.