Nüüd tuli Arusaarel leppida edasipääsuta jäämisega - tema lõplik koht selgub õhtuste lohutusmatšide järel. "Üldjoontes ise vigu ei teinud," sõnas ta sügava ohkega. "Kaitse pidas, enda rünnak ka pidas, aga lihtsalt ei õnnestunud hästi."

Kohe oma kaheksandikfinaali kaotuse järel nentis Arusaar, et maadluse tegi raskeks teda kummitanud väsimus ja vastase libe keha. "Hakkasin kolmanda perioodi lõpus väsima. Oleksin pidanud ennast kokku võtma ja lõpuni vastu pidama," sõnas Arusaar, kellel tuli loosi tahtel maadelda ka kvalifikatsioonis, kus ta sai üsna lihtsalt jagu Venetsueela maadlejast Erwin Jose Caraballo Cabrerast.

"Teiseks põhjuseks, miks alla jäin, oli see, et kaheksandikfinaalivastane oli väga libe. Ta oli mingi kreemi või massaažiõliga koos, nii et ta oli libe nagu kala. Kolmandal perioodil, kui veel higi ka välja tuli, ei saanudki teda võttesse võtta. Kohtunikule näitamisest polnud ka kasu. Nad ei tee midagi - ütlevad, et kuivatage ära, aga kui mees higiseks läheb, siis tuleb libedus ka uuesti välla," rääkis Arusaar.

Oma avamatšiga jäi eestlane rahule, aga teise suhtes tegi ka enesekriitikat. "Mul ei olnud hommikul väga hea tunne, tundsin, et olen natuke pehme. Teises matšis oleks pidanud natuke veel kannatama, hambad ristis püsti pingutama."

Esmaspäevaõhtune Heiki Nabi edu ja sellele järgnenud rõõmupidu Arusaare keskendumist ei seganud. "Mingil määral see kohustas mind endast veel rohkem andma - tundsin, et mul on kohustus hästi maadelda ja võidelda täiega. Heiki võit oli väga positiivne, mul oli selle üle nii hea meel, et kogu õhtu oli suu kõrvuni peas."

Treener Henn Põlluste võttis hoolealuse esituse kokku: "Vastane, kellele ta kaotas, oli tugev mees, lisaks ei vedanud Ardol loosiga. Kolmandas perioodis oleks ta võinud ka ise parteris olla - oleks loos niipidi läinud, oleks Ardo võitnud. Tema maadlus oli muidu ju super, aga kahjuks loos ei soosinud seekord."