Uusmeremaalane Mahe Drysdale ja horvaat Damir Martin sõudsid kahe kilomeetri pikkusel distantsil kui võrdne võrdsega ning tulid samas tempos ka üle finišijoone, saades kirja täpselt sama aja - 6.41,34.

Kuigi esialgu näitas teleülekanne võitjana Martinit, tuvastasid fotofinišit uurima asunud kohtunikud, et Londonis samuti kulla saanud Drysdale'i paadinina oli Martini omast mõne juuksekarva võrra eespool. Horvaadi kaela pandigi hõbemedal ning poodiumi kõrgeimale astmele jäeti hoolimata täpipealt samast ajast vaid 37-aastane uusmeremaalane.

Kuigi Martin võttis ka oma hõbemedali rõõmsal näol vastu, olid fännid sotsiaalmeedias marus. "Andke talle ka kuldmedal! Kui nii saab ujumises teha, miks siis mitte sõudmises?" kõlas ühe ahastuses fänni säuts. Tõepoolest - sai ju näiteks eilegi meeste 100 meetri liblikujumises sama aja kirja kolm meest, kellele kõigile hõbemedal kaela riputati.

Horvaatia olümpiakomitee otsustas samuti kohtunike skandaalse nägemuse vaidlustada ning andis sisse protesti. Kõigele lisaks tuuakse välja, et fotofiniši pildil on Drysdale'i paadi ots veidralt venitatud.

Hea Delfi lugeja, otsusta ise: kas meeste ühepaadi sõudmises oleks pidanud välja antama kaks kuldmedalit?