Damsgaard on kindel, et tippsportlased kasutavad jätkuvalt punaste vereliblede hulka suurendavat EPO-t kui ka HIF-1-alfa nimelist proteiini. 

"Olen kuulnud, et sportlased juba katsetavad neid. Hetkel ei ole veel HIF-1-alfa avastamiseks testi, kuid 2-3 aasta pärast suudame seda tuvastada," sõnas Damsgaard.

Kuigi EPO-t on juba pikka aega testitud, kahtlustab arst, et sportlased kasutavad seda mikrokogustes, mis aitab neil vastupidavust tõsta, kuid dopinguproovides ei avaldu.

Arsti kinnitusel on FIS tellinud uued ja ülivõimsad külmikud, et seal kõigi sportlaste uriiniproove säilitada. Arsti sõnul on eesmärgiks, et vanu dopinguanalüüse saaks kontrollida veel ka kümne aasta pärast, kui testimismeetodeid on oluliselt tõhustatud.

Küsimusele, kas 2013. aasta suusatamise MMil kasutas keegi medalivõitjatest dopingut, vastas Damsgaard kõhklemata: "Jah."

"Ma tegelikult vihkan olukorda, et me peame vanu proove uuesti kontrollima. Valemängijad on selle aja jooksul juba võitnud medaleid, auhinnaraha ja kuulsust. Aga ehk on sellel kordustestimisel siiski hirmutav efekt. Ma vähemalt loodan, et on," sõnas Damsgaard.

2013. aastal Val di Fiemmes toimunud MMil võitsid medaleid Norra, Rootsi, Venemaa, Kasahstani, Poola, Šveitsi, Kanada ja USA murdmaasuusatajad.