34. Tartu Maratoni tuntuim osavõtja on maailma parimaks suusatajaks peetav, aastatel 1991-1999 kaheksa korda olümpiavõitjaks ja üheksa korda maailmameistriks tulnud norralane Bjoern Daehlie.

Norra tegevsuusatajatest osalevad Team Intersport Norway koosseisus 1999.a Otepää MK võitja Espen Bjervig, suusamaratonide maailma karikasarja praegune liider, möödunud aastal nii Tartu Maratonil kui Vasaloppetil teise koha saavutanud Joergen Aukland ning Anders Hallingstad ja Rune Torseth.

Auklandiga sama arv punkte (240) on maratonide karikasarjas kogunud tshehh Stanislav Rezac, kes on kõik kolm osavõistlust lõpetanud teisena. Möödunud aastal võitis ta Birkebeinrrenneti (Norra) ja ülemöödunud aastal Finlandia-hiihto (Soome) suusamaratoni.

Rootslaste Mora spordiklubi saadab Eestisse kaks Vasaloppeti võitjat, Staffan Larssoni (1999) ja Henrik Erikssoni (2001) ning möödunud nädalavahetusel Saksamaal König Ludwig Laufi’il kolmanda koha saavutanud Mattias Svahni. Tartu Maratonil stardib ka Raul Olle iga-aastane konkurent, 2000.a Vasaloppetil Olle järel teisena lõpetanud ning 2002.a samal võistlusel kolmas olnud Oskar Svärd, kes käesoleval hooajal võitis Tshehhi maratoni Jizerska padesatka.

Itaallastel on välja käia kaks FIS Marathon Cup sarja üldvõitjat - Gianantonio Zanetel (2000/01) ning Maurizio Pozzi (2001/02) ning sarja praegune liider naiste arvestuses, kõik kolm eelmist etappi võitnud Lara Peyrot. Nendega koos on Eestisse tulemas Marco Cattaneo ja Andrea Piccoliori.

Venemaa Worldloppeti tiimi koosseisus on Tartu Maratonile registreeritud maratonide sarjas naiste arvestuses teist kohta hoidev Svetlana Frizen, kes oli teine Jizerska padesatkal ning kolmas nii Marcialongal (Itaalia) kui König Ludwig Lauf’il.

Meie tippsuusatajatest läheb kolmandat Tartu Maratoni võitu püüdma Raul Olle, tugevamatest naistest osaleb Õnne Kurg.

Lisaks Tartu Maratonile kuuluvad FIS Marathon Cup 2002/2003 sarja veel seitse Worldloppeti maratoni: juba toimunud Jizerska padesatka (50 km K), Marcialonga (60 km K) ja König Ludwig Lauf (49 km K) ning pärast Tartu Maratoni aset leidvad Keskinada Loppet (50 km V), American Birkebeiner (51 km V), Vasaloppet (90 km K) ja Engadin Skimarathon (42 km V). Sarja kolme parimat suusatajat ootab auhinnaraha vastavalt 8 000, 5 000 ja 2 750 EUR. Iga FIS Marathon Cup maraton peab kindlustama kohalikku auhinnafondi 21 000 EUR väärtuses. 34. Tartu Maratoni võitjat ootab rahaline auhind suurusjärgus 30 000 krooni.