14. augustil istub Pühajärve Puhkekodus koos Rahvusvahelise Suusaliidu FIS maailma- ja kontinentaalkarika alakomitee töögrupp, kelle eesmärgiks on kujundada järgnevate hooaegade kalenderplaani puudutav platvorm sügisel Zürichis toimuvaks koosolekuks.

“Tegemist pole ametliku koosolekuga, kuid kuna seoses kalendriga on mitmesuguseid seisukohti, leidsime, et selline arvamustevahetus on enne sügist hädavajalik,” selgitas FIS-i alakomitee juhataja Tiit Pekk. “Loodetavasti suudame leida ühise nägemuse hooaegade 2004/05 ja 2005/06 kalenderplaani osas.”

Lisaks Capolile ja Pekile on eeltöösse kaasatud endine Norra suusakuulsus Vegard Ulvang ja Saksamaa koondise treenerina tõusulainele viinud Jochen Behle, mõlemad on ka MK komitee liikmed. “See ei jää pelgalt ametnike tagatoaaruteluks. Oleme osalema kutsunud ka sportlased eesotsas Jaak Maega,” rääkis Pekk.

Otepääd väisab veel üks rahvusvahelises murdmaasuusatamises autoriteeti omav norralane. FIS-i võistlusradadega seonduva ideoloogia kujundaja Hermod Bjørkestøl inspekteerib Tehvandi trasse ja osaleb samuti FIS-i töögrupi koosolekul. Peki sõnul tuleb puudutada ka antud valdkonda seoses kriitikaga radade laiuse ja homologeerimise osas.

Jürg Capol jääb Eestisse Saku Suverulli lõpuni, Vegard Ulvand lahkub Otepäält laupäeval, 16. augustil. Mõlemad osalevad ka reedel, 15. augustil võistluste avamise eel kell 16.45 toimuval pressikonverentsil.