Selge on vaid see, et võidukarikas reisib pärast mängu Hispaania pealinna, sest finaalis on vastamisi kaks Madridi klubi — Real ja Atletico. Soosikuks peetakse Reali — karikavõidu koefitsiendid on vastavalt 1.75 ja 2.13, normaal- või lisaajal lõppeva mängu korral 2.50 ja 3.10 ning viigil 3.20.

10 viimast mängu: Realil 1, Atleticol 5 võitu

Vaid kaks aastat tagasi kohtusid samad tiimid sama turniiri finaalis, mis toona peeti Lissabonis. Atletico juhtis Diego Godini 36. minuti väravast peaaegu lõpuvileni, kuid vaid mõni sekund enne kohtuniku mängulõpužesti lõi Sergio Ramos viigivärava. Lisaajal pani paremuse maksma Real ja kindlustas Gareth Bale’i, Marcelo ja Cristiano Ronaldo väravatega ajaloolise 10. Euroopa meistrite karikavõidu.

Huvitav, et pärast kirjeldatud tunamullust finaali on klubid kohtunud koguni kümnel puhul erinevates sarjades ja vaid korra maitses Real võidurõõmu. Atletico võitis viis korda ja neljal puhul mängiti viiki. Tõsi, too ainus Reali võit on jällegi Meistrite Liigast, sest mullugi said meeskonnad ses sarjas kokku — Atletico jäi veerandfinaalis mängudega 0:0 ja 0:1 alla.

Viimati olid laupäevased finalistid vastamisi Hispaania liigamängus, 27. veebruaril. Reali kodustaadionil noppis Atletico tänu Antoine Griezmanni 53. minuti väravale väärtusliku võidu. Ajaloost veel nii palju, et tiimid on kohtunud ametlikes mängudes 202 korda — Realil on 102, Atleticol täpselt poole vähem ehk 51 võitu, 49 viigi juures.

Tugev rünnak vs tugev kaitse

Öeldakse, et hea rünnakuga võidetakse mänge, aga hea kaitsega turniire. Ja laupäeval põrkuvad just kaks vastandlikku mängustiili. Atletico oli Hispaania liiga parim kaitsev tiim, lubades endale 38 mänguga lüüa vaid 18 väravat, samas kui Real kõmmutas maailma kalleima ründetrio abil vastaste võrku 110 kolli!

Nii et küsimus, kas väravaid lüüakse või üldse mitte, on päris põnev. Koefitsient, et mõlemad meeskonnad skoorivad, oleks 1.98. Normaalaja 0:0 viik aga koguni 6.75. Kes usub Atletico kaitsetugevusse, aga ka Reali ründejõudu, siis näiteks “poolaeg/normaalaeg” ennustused annavad ahvatlevaid koefitsiente — 2/1 on 29.00 ja X/1 5.80. Mainigem, et Real on laupäeval nominaalne kodumeeskond.

Klubilised kogemused on muidugi eri maailmadest, sest Real mängib maailma tugevaima klubiturniiri finaalis 14. korda, samas kui Atletico kolmandat. Treeneripingil on asjalood vastupidised, Zinedine Zidane võttis Reali juhendamise üle alles jaanuari esimestel päevadel, Diego Simeone on aga maitsnud juba nii Hispaania liiga- kui karikavõitu ning tõstnud koos Atleticoga pea kohale nii Euroopa Liiga trofee kui ka Euroopa Superkarika.

Ronaldo skoorib — koefitsient 2.35

Atleticol oli ilmselgelt keerulisem tee finaali, sest kahes eelnenud ringis pidid Simeone hoolealused välja lülitama suursoosikud FC Barcelona ja Müncheni Bayerni. Real pühkis teelt VfL Wolfsburgi ja Manchester City — kaks tugevat meeskonda, aga kogu lugupidamise juures mitte siiski Barca ja Bayern.

Muidugi on mõlemas tiimis oma staarid või noh, kes Realis poleks staar… Tänavusel hooajal on suurepärases väravalöömismeeleolus olnud nii Ronaldo (finaalis väravalöömise koefitsient 2.35), Bale (3.25) kui Karim Benzema (3.05), aga ka Griezmann (3.10), kes nelja peale lõid Hispaania liigas täpselt 100 väravat!

Cristiano Ronaldo fännidele olgu toodud ka selline koefitsient nagu 3.20 — kui panustada, et portugaallane lööb värava ja Real võidab. Aga kogu väravalöömise jutu peale tasub meeles pidada, et Atletico sloveenist väravavaht Jan Oblak hoidis oma värava puhtana 36-s mängus 50-st kui silmas pidada nii kodust meistrisarja ja Meistrite Liigat.

Et laupäeva hilisõhtul võitja kindlasti selgub, tasuks võibolla meenutada tõsiasja, et sel sajandil on Real Meistrite Liigas korra (2012) osalenud penaltiseerias ja selle Bayernile 1:3 kaotanud. Atletico aga alistas mängujärgsete penaltide abil mullu Leverkuseni Bayeri 3:2 ja tänavu PSV Eindhoveni 8:7.