“Ma alles liitusin Portugali rahvusmeeskonnaga uuesti ja olen võistkonna juures olnud vaid nädala,” sõnas Figo. “Ma arvan, et me peame Eesti meeskonna poolt kartma kontrarünnakuid. Ohtlikud võivad olla ka standardolukorrad — nurgalöögid ja trahvilöögid.”

Portugali peatreener Luis Felipe Scolari sõnas, et tänapäeval ei saa ühtegi riiki pidada jalgpallis väikeriigiks ja kõigi vastu tuleb pingutada maksimaalselt. Portugal on sel valikturniiril juba komistanud Liechtensteini vastu, kui võõrsil piirduti 2:2 viigiga ja kaotati kaks väärtuslikku punkti.

Sellele vaatamata juhib Portugal peale laupäevast 2:0 võitu Slovakkia üle Euroopa 3. valikgruppi 17 punktiga 7st mängust. Venemaal ja Slovakkial on 14 ja Eestil enampeetud mängu juures 11 silma.

Eesti koondise juhendaja Jelle Goes avaldas rahulolu, et kolmapäevast valikmängu Portugaliga vilistab Inglismaa kohtunik, viidates sellega portugaallaste simuleerimisoskustele.

Eesti koondise kaitsja Andrei Stepanov tunnistas, et Portugali vastu peab mäng lähtuma eelkõige hästi organiseeritud kaitsest. “Kui me laseme endale väga palju väravaid lüüa, siis pole enam oluline, mis me teisel pool platsi rünnakul suudame korda saata,” arvas Stepanov.

Eesti ja Portugali vaheline jalgpalli MM-valikmäng toimub kolmapäeval, 8. juunil algusega kell 20.15 A. Le Coq Arenal. Piletid mängule on välja müüdud.