Sellise informatsiooni avaldas Venemaa spordiministri asetäitja Pavel Kolobkov, kirjutab lenta.ru.

"Pärast tõsiseid läbirääkimisi FIBA-ga võeti vastu otsus, et kõik meie koondised ja klubid lubatakse rahvusvahelistele võistlustele, mis toimuvad FIBA egiidi all. Seega sportlik pool kannatama ei pea," sõnas Kolobkov, kes osales täna Tokyos toimunud FIBA juhtkonna koosolekul.

FIBA oli 29. juulil peatanud venelaste liikmelisuse Venemaa korvpalliliidus käiva võimuvõitluse tõttu. Eelmisel kuul oli Venemaa kohus otsustanud, et korvpalliliidu juhtorganite valimised olid õigustühised ning need tuleb uuesti korraldada. Täna esitas FIBA Venemaa korvpalliliidule konkreetsed nõudmised, mis tuleb täita hiljemalt järgmise aasta 30. aprilliks.

Tänane otsus tähendab, et nüüd on lõplikult selge ka Tallinna BC Kalev/Cramo alagrupi koosseis FIBA Europe Cupi turniiril. Kalevi vastasteks on Sofia Lukoil Academic (Bulgaaria), Rishon Le Zioni Maccabi (Iisrael) ja tänase otsusega turniirile lubatud Krasnojarski Jenissei (Venemaa).

Venemaa rahvuskoondis mängib sügisesel EMi finaalturniiril ühes alagrupis võõrustaja Prantsusmaa, Soome, Bosnia ja Hertsegoviina, Poola ja Iisraeliga.