Tervisepäeval pakuti teavet ja kehalise vormi hindamise võimalust nii praktiliste testide (näit. käimistest, lisaks vererõhu-, keha rasevaprotsendi, kolesterooli jne. määramine) kui ka erinevatel sportmängudel osalemise läbi.

Eesti Südameliidu ettepanekul lõi üritusel kaasa ka jalgpalliklubi FC Flora, pakkudes kõikidele osavõtjatele võimalust proovida oma võimeid jalgpallimurul. Soovijad said osaleda jalgpalliklubi FC Flora noortetreenerite Priit Adamsoni, Ilmar Põhjala ning Marko Kuusiku poolt organiseeritud ja juhendatud võistlusmängudes. Võimalus oli katsetada väravale pealelööke, proovida oma osavust jalgpallibowlingus ning võidelda värava nimel mees mehe vastu jalgpallimängus. Aktiivsematele kaasalööjatele ulatati FC Flora mängupilet, mis võimaldab tasuta sissepääsu ühele FC Flora kodumängule veel jätkuval meistrivõistluste hooajal.

Ürituse avamisel tervitas kõiki osalejaid Eesti rahvuskoondise ja FC Flora peatreener Arno Pijpers, kes oma sõnavõtus rõhutas tervislike eluviiside tähtsust ning sportimise suurt osakaalu terve ja tugeva südame nimel. Lisaks peatreeneritele osalesid üritusel FC Flora mängijad Mark Shvets, Teet Allas, Märt Kosemets, Aleksander Saharov ja Taavi Rähn, kes abistasid FC Flora noortetreenereid võistlusmängude läbiviimisel.