Eesti-Soome jalgpallimaavõistlustel on pikad traditsioonid. Enne II maailmasõda kohtusid naaberriikide jalgpallimeeskonnad omavahel regulaarselt igal aastal — kord Tallinnas, kord Helsingis. Enne 1939. aastat jõuti ühtekokku pidada 21 sõprusmängu, millest Soome võitis kümme, Eesti viis ning kuus lõppesid viigiliselt.

Esmakordselt kohtuti juba 1920. aastal, mil see oli Eestile üldse esimeseks rahvusvaheliseks mänguks.

1992. aastal taastas Eesti oma koha FIFA täieõigusliku liikmena. Sellest hetkest alates on Eesti ja Soome omavahel kohtunud viiel korral, millest Soome on võitnud kaks ning kolm mängu on jäänud viiki.

Viimastel aastatel on nii Eestis kui ka Soomes märgatavalt tõusnud jalgpallikoondiste mänguline tase, kasvanud jalgpalli populaarsus ning arenenud jalgpallikultuur. Sellele viitavad muuhulgas head mängud tippmeeskondade vastu, suurenenud pealtvaatajate arvud ning koondiste kõrvale tekkinud toimivad fänniorganisatsioonid. Viimati mainitut esindavad Eesti ja Soome jalgpallikoondise toetajate ühendused MTÜ Jalgpallihaigla ja Suomen Maajoukkueen kannatajat ry, kellel on omavahel head ja tihedad suhted. Eesti ja Soome jalgpallikoondise toetajate ühine soov on, et meeskonnad mängiksid omavahel regulaarselt, ükskord ühel, teinekord teisel pool Soome lahte.

Maavõistlused tuleks pidada parimate võimalike koosseisudega ja maailmameistrivõistluste ja Euroopa meistrivõistluste valikmänge silmas pidades kõige sobivamatel aegadel.

Ootame antud pöördumisele Eesti ja Soome jalgpalliliidult ametlikku seisukohta/vastust.

Eesti jalgpallikoondise toetajate ühendus Jalgpallihaigla
Suomen Maajoukkueen kannattajat ry