Eesti – Läti vastasseisu valguses on sümboolne, et Astafjevs röövis selle rekordi eestlase Martin Reimi käest. Eesti poolkaitsja esindas oma riigi koondist 157 matšis ja lõi 14 väravat.

Lisaks Astafjevsile näitavad laupäeval Pärnus toimuval meelelahutuslikul kohtumisel oma oskusi Andrejs Piedels (14 mängu Läti koondises), Mihails Miholaps (32 mängu ja 2 väravat), Aleksandrs Isakovs (58 mängu), Vladimirs Koļesničenko (47 mängu ja 5 väravat), Oļegs Blagonadeždins (70 mängu ja 2 väravat), Aleksandrs Jelisejevs (37 mängu ja 4 väravat), Andrejs Butriks (4 mängu) ja Vladimirs Žavoronkovs (10 mängu).

Eesti meeskonna au kaitsevad teiste seas Indrek Zelinski (103 mängu ja 27 väravat), Andrei Stepanov (89 mängu ja 1 värav), Toomas Tohver (24 mängu), Erko Saviauk (60 mängu ja 1 värav) jt.

Laupäeval kohtuvad festivali Watergate raames Pärnus Kalevi staadionil toimuvas meelelahutuslikus mängus Eesti ja Läti endistest tippjalgpalluritest ja tuntud muusikutest koostatud võistkonnad, et selgitada esimene Ruhnu karikavõitja.

„Matš peetakse Ruhnu karikale, sest teatavasti meie Läti sõpradel puudub oma saar ja kunagi ammustel aegadel oli Ruhnu kuuluvus arutlusel. Toona küsisid ruhnlased nõu isegi Rootsimaalt ja otsustasid, et nad peaksid kuuluma Eesti alla. Ruhnul on väärikas ajalugu, sest 1877. aastal ehitatud ainulaadse arhitektuuriga ühe vanima Eesti metalltuletorni arvatavaks inseneriks oli noor Gustave Eiffel. Ruhnu saarevalitsus on asja heaks kiitnud ja kõik ruhnulasedki in corpore mängule kaasa elama kutsunud,“ selgitas Watergate’i peakorraldaja Priit Valkna.

22. juunil avatakse Pärnu Kalevi staadion pealtvaatjatele kell 17:00, mäng algab kell 18:00. Kõigi jalgpallihuviliste rõõmuks esineb üritusel legendaarne Propeller. Matši kohtunik on jalgpalliliidu president Aivar Pohlak. Kohapeal pakutakse aktiivset tegevust ka lastele. Pääse maksab 5, lastele ja eakatele 3 eurot.

Sama päeva õhtul kulmineeruva Watergate’i oodatuimaks ja rahvarohkeimaks sündmuseks on suur vabaõhukontsert Pärnu Vallikäärus: laupäeval vahetult pärast jalgpallimatši asutvad seal üles lätlaste uhkus Brainstorm ja eestlaste uhkus Ewert and the Two Dragons.