Eestist tagapool näeme hiljuti võistkondlikul EM-il superliigasse kuulunud Soome esindust - põhjanaabrid jagavad kohta meie esiliiga ühe lähima rivaali Iirimaaga. Kaasmaalaste üsna paljude äpardumiste puhul pettumist väljendades me vist ei aimagi, millist kriitikat pälvib kodumaal Soome või Iirimaa hoopis suurem koondis. Kui eestlasi oli Amsterdamis võistlemas 24 (Mikk Pahapill teatavasti rajale ei läinud), siis soomlasi oli medali- ja punktijahil ligi 40, iirlasi 50.

Niisama arvukalt kui Eesti oil Amsterdamis esindatud Rumeenia. Võistkondlikul EM-il esiliigas raudselt püsiva Balkanimaa esindajad jäid sedapuhku medalivõitudest kaugele, punktide kokkulugemisel kaotasid ka meie alalistele võistluspartneritele Lätile ja Leedule ning said riikide paremusreas 29. koha.

Ei või ka unustada, et nii nagu Eestil jäi end olümpiamängudele säästes Amsterdami EM-ist Maicel Uibo näol eemale potentsiaalne medalinõudleja kümnevõistluses, loobus Lätil EM-i medalijahist maailma seitsmevõistluse tippu tõusnud Laura Ikauniece-Admidina (osales üksnes tõkkejooksus).

EM 2012 24. Eesti 11 p. G. Kanter 2. , R. Mägi 5.;
EM 2014 22. Eesti 19 p. Mägi 2. Kanter 2., R. Mätas 6. , E. Haas 7. ;
EM 2016 21. Eesti 20 p. Kanter 3., Mätas 4., K. Balta 4., K. Kivistik 7., M. Kupper 7.