Mäletatavasti osales Eesti rahvusmeeskond tänavuses Euroliiga sarjas esmakordselt ning teatas CEV-ile oma soovist osaleda ka 2006.a. Euroliiga võistlustel.

FIVB suurendas 2006.a. Maailmaliigas osalevate rahvusmeeskondade arvu uuesti 12-lt 16-le, mis tõstis Euroopa võistkondade arvu 8-le (Serbia ja Montenegro, Poola, Prantsusmaa, Itaalia, Bulgaaria, Portugal, taasliitunud Venemaa ning loobunud Kreeka asemel Soome).

Maailmaliiga toimub 2006.a. 14. juulist kuni 27. augustini ning iga nelja aasta tagant peetavad maailmameistrivõistlused 17. novembrist 03. detsembrini Jaapanis.

Uuel hooajal jätkavad Euroliigas osalemist Türgi, Hispaania, Saksamaa, Slovakkia ja Eesti, lisaks Maailmaliigast loobunud Kreeka ning aastase pausi pidanud Horvaatia ja Holland.

Euroliiga töökoosolekul lepiti kokku, et 2006.a. Euroliiga võistlused peetakse senise kodus-võõrsil süsteemi asemel turniiridena. Samuti loobuti kindla koosseisuga alagruppide määramisest, vaid mängitakse süsteemitabeli järgi kõigi võistkondadega, igaühe vastu vähemalt korra.

Kokku toimub juulikuu kahel viimasel ja augustikuu kahel esimesel nädalavahetusel 8 turniiri, kus peetakse kokku 48 mängu.

Iga osaleja saab õiguse korraldada ühe koduturniiri. Eesti võõrustab 2006.a. 4.-6. augustini Atlanta olümpiavõitjat Hollandit, tänavusel EM-il 4. koha hõivanud Hispaaniat ja Slovakkiat, välisturniiridel osaletakse Türgis, Hispaanias ja Slovakkias.