„Žalgirisel on suur rõõm mängida Tallinnas. Oleme läbi viimaste hooaegade saanud Eestist väga palju toetust, tuhanded Eesti fännid on käinud Žalgiris Arenal meie kohtumisi vaatamas. Tahame oma Eesti-toetajatele midagi ka vastu anda ja selleks on korralik etendus Tallinnas, meie fännide kodus,“ lausus Žalgirise klubi tegevjuht Paulius Motiejunas.

Klubi spordidirektor Robertas Javtokas lisas, et korralik ettevalmistus uueks hooajaks on alati väga oluline ja mäng Kalev/Cramoga mängib selles suurt rolli. „Ootame Tallinnas sooja vastuvõttu, suurepärast atmosfääri ja mängu, mis vastaks kõigi ootustele.“

Kalev/Cramo esindaja Remo Holsmer kinnitab, et eelmisel hooajal VTB playoffi, Olybet Eesti-Läti Ühisliiga Final Fouri ja Eesti meistrivõistlustel kulla võitnud klubi eesmärgiks on uuel hooajal jätkata mängimist konkurentsivõimelise võistkonnaga võimalikult kõrgel tasemel.

„Soov on säilitada Eesti mängijate tuumik ja võimalusel tuua ka mõni välismaal mängiv Eesti pallur Kalev/Cramosse. Klubi soovib jätkata vähemalt sama suure eelarvega ja senised toejatad on lubanud jätkata ka järgmisel hooajal. Ootame põnevusega võimalust mängida oma kodupubliku silme all Kaunase Žalgirisega. Euroliiga võistkonnaga mängimine on suur väljakutse ning taolised mängud on suureks motivaatoriks nii meeskonnale kui ka noorkorvpalluritele. Euroliiga võitnud Moskva CSKA-ga mängu tuli eelmisel hooajal Saku Suurhalli vaatama peaaegu täismaja, loodame, et ka Žalgirisega mängule tuleb vähemasti sama palju rahvast," lisas Holsmer.

Kalev/Cramo esimene meeskonna värskendus oli peatreener - kuangine Läti koondise liider ja viimati Ventspilsi peatreenerina töötanud Roberts Štelmahers.

Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja ning korraldajate esindaja Urmo Soonvald: „Kaunase Žalgirise korvpallimeeskond on tuttav igas vanuses Eesti korvpallisõpradele. Tallinna Kalev on Žalgirisega võidelnud N. Liidu meistrivõistlustel, eestlased on kaasa elanud ajaloolisele vastasseisule Moskva CSKA vs Žalgiris, hiljem oleme imetluse ning kadedusega jälginud, kuidas Žalgirise klubi ja Leedu rahvusmeeskond on erinevates sarjades ja turniiridel korda saatnud imesid. Nüüd nad tulevad Tallinnasse. Euroopa tippklubi alustab uut hooaega Tallinnas ja kohtub Eesti meister Kalev/Cramoga. See peaks olema tõeline maiuspala Eesti korvpallisõpradele, vaatamata sellele, et klubi tipud on hõivatud Leedu rahvuskoondisega.“

Žalgirise mängijatest on kutsutud Leedu koondise laagrisse Paulius Jankunas , Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Arturas Milaknis, Lukas Lekavicius, Martinas Geben. Uueks hooajaks on Žalgirisel leping juba sõlmitud Nigel Hayes´iga.

Klubi peatreener on järgmisel hooajal Leedu rahvusmeeskonna ja mitmete Euroopa tippklubide kunagine tähtmängija Šarūnas Jasikevičius.

2016. aastal võõrustas Tallinna Kalev Saku suurhallis Kaunase Žalgirise veterane, tähistades 25 aasta möödumist viimasest N. Liidu meistritiitlist. Seda kohtumist vaatas Sakus üle 6000 inimese, mängu võitis Kaunase Žalgirise veteranid.

Kohtumise esitlejaks Betsafe, toetajaks Maks ja Moorits.

Saku suurhallis algab 8. septembril mäng kl 17, uksed avatakse kl 15.30.

Kohtumise korraldab Ekspress Meedia, pileteid saab osta SIIT.