Õnneks on jalgpall ümmargune ja üllatused selle ala sool. Tegemist pidi ju olema võimaliku lahinguga F-alagrupi kolmandale kohale. Muidugi võivad nii Island kui Ungari kolmandale astmele jäädagi, aga avavoorus üllatas Ungari 2:0 võiduga Austriat ja Island teenis uskumatu võitlusega välja 1:1 viigi Portugali vastu.

Island on soosik – huvitava kõlaga lause

Island ja Ungari on ajaloos kohtunud kümme korda ja huvitaval kombel pole meeskonnad veel kunagi viiki mänginud. Ungaril on 7 ja Islandil 3 võitu, aga viimased viis omavahelist kohtumist võitis Ungari, viimati 2011. aastal koguni 4:0.

Ungari, keda EM-i eel peeti vaat et nõrgimaks meeskonnaks 24 tiimi hulgas, pole ka siin mängus soosik. Hoolimata avamängus saadud soliidsest võidust Austria üle on madjarite võidukoefitsient 3.10, samas kui Islandil on see 2.60 ja viigil 3.15.

Viik ja mõlemad meeskonnad skoorivad – 4.80. Panusta 3 eurot ja võida 14.40!

Ungari tehniliselt osavad ja üllatavaltki enesekindlad pallurid peavad leidma veel ühe käigu kui soovivad Islandit murda. Saareriigi meeste mäng polnud ilus – raudkõva kaitse ja pikk pall ette – aga hingestatus ja töömoraal, mida platsil näidati võitis Islandile kindlasti poolehoidjaid juurdegi. Mitte et neid senigi vähe olnuks.

Väljakul on täpsed ja kiired mehed

Pole ilmselt üllatav teada, et Islandi vastu sooritati avavoorus enim pealelööke – Portugal tulistas värava suunas koguni 26 korda. Aga Island on EM-i täpseim tiim, kõik neli pealelööki suundusid raamidesse! Ja loomulikult tegi väravavaht Hannes Halldorsson enim tõrjeid senisel EM-il – kaheksa.

Islandlased on ka turniiri kiireimad mehed, koguni neli mängijat väledaimate pallurite esikümnes. Tabelit juhib veidi ootamatult Ungari keskkaitsja (!) Richard Guzmics, kellele mõõdeti Austria vastu tippkiiruseks 31,6 km/h.

Ründaja Adam Szalai lõi esimese värava ametlikus mängus pärast 2014. aasta augustit. Et ta seda laupäeval uuesti teeks, selleks on koefitsient 4.10. Ja ehkki Runar Mar Sigurjonsson ilmselt platsile ei pääse, võiks temast oma 26. sünnipäeval saada kolmas mees, kes sellisel tähtpäeval EM-il värava lööb. Koefitsient selleks on 5.00.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid