Hoolimata tosinast tiitlist pole Stade Matmut Atlantique'il vastamisi minevad rahvuskoondised viimasel neljal EM-turniiril kullani jõudnud. Saksamaa sai hõbeda 2008, Itaalia 2000 ja 2012. Meeskondadel on korralik ajalugu, mis ulatub tagasi aastasse 1923. 33 omavahelise mänguga on selge edu Itaalial – 15 võitu sakslaste 8 vastu.

Itaalial võimas suurturniiride seeria Saksamaa vastu

Saksamaa on sel EM-il ilmselt kõige kindlamat ja stabiilsemat jalgpalli näidanud – neljas mängus ollakse kaotuseta ja oma värav on siiani puhtana hoitud. Itaalia alistus küll alagrupis tähtsusetus kohtumises Iirimaale, ent alistas kaheksandikfinaalis tiitlikaitsja Hispaania.

Koefitsiendid eelistavad valitsevat maailmameistrit – Saksamaa võit on 2.20, Itaalia oma 4.05 ning viik 3.10. Edasipääsule panustades on koefitsiendid vastavalt 1.57 ja 2.50. Tasub aga silmas pidada, et viimases kaheksas (!) tiitlivõistluste kohtumises pole Itaalia Saksamaa vastu kaotusekibedust tundnud!

Saksamaa võidab väravat sisse laskmata – 3.15. Panusta 6 eurot ja teenid võidu korral 18.75!

Huvitav on ka tõsiasi, et suurturniiride otsustavas faasis kohtudes on Itaalia kõik neli mängu võitnud. Tõsi, need olid kolmel puhul poolfinaalid ja 1982. aasta MM-finaal ehk siis veerandfinaalis lähevad meeskonnad kokku esmakordselt.

Hea kaitse ja vähene resultatiivsus iseloomustavad mõlemat

Viimati kohtusid tiimid tänavu märtsi lõpus ja sakslased said Münchenis 4:1 võidu. Et tänavusel EM-il on mõlemal meeskonnal kaitse korras, siis näiteks 0:0 normaalaja koefitsient oleks 6.10.

Vastukaaluks heale kaitsele, väravatega kumbki meeskond just ei liialda. Saksamaa arvel on kuus, Itaalial viis tabamust. EM-i "punktibörsil" pole värav+sööt arvestuses esikümnes ühtki laupäeval Bordeaux's platsile astuvat pallurit. Ainsad kahe väravaga mehed on Mario Gomez (skoorimise koefitsient 3.40) ja Graziano Pelle (4.35).

Itaallastel on mängukeelus sel EM-il varumehe rollis olev Thiago Motta, ent koguni 11 mängijat võivad meeskonna võidu ja kollase kaardi saamise korral poolfinaalist eemale jääda. Sakslastel on selliseid mehi vaid viis. Et Itaalia saab laupäeval üle 2,5 kaardi, sellele on hetkel koefitsient 1.98.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid