2012. aastal tegi Hispaania ajalugu, saades esimeseks koondiseks, kes suutnud EM-tiitlit kaitsta. Nüüd on võimalus astuda veel üks samm ja võita kolmas järjestikune kuld. Kuigi Hispaania asub EM-võidu koefitsientide tabelis 6.00-ga kolmandal astmel ehk kuulub suursoosikute hulka, ei näi meeskonna seis kõige parem.

Hispaania EM-il 12 mängu järjest kaotuseta

Küsimärgid, kes seisab postide vahel või siis, kes lööb väravaid teisel pool väljakut, saadavad Hispaaniat juba pikalt. Sellest hoolimata, valikturniiril kaotati vaid korra – esmaspäevase vastase naabrile Slovakkiale. EM-finaalturniiride ajaloos on meeskonnal käimas uskumatud seeriad – 12 mängu kaotuseta ja 5 nullimängu järjest.

Tšehhimaa ei löö väravat (alla 0,5) – 1.77. Panusta 8 eurot ja võida 14.16!

Ent tunamullugi läksid hispaanlased suurturniirile tiitlikaitsjana ja pakkisid MM-il häbistatuna asjad juba alagrupifaasi järel. Ettevalmistus kulges üles-alla, sest märtsis tehti kaks viiki Rumeenia ja Itaaliaga, hiljuti harjutati väravalöömist Bosnia ja Hertsegoviina (3:1) ning Lõuna-Korea (6:1) vastu, ent jäädi ootamatult 0:1 alla Gruusiale.

Koosseisust puuduvad Fernando Torres, Diego Costa, Saul Niguez, Isco, Juan Mata ja mitmed teisedki eurovuti tähed, aga Tšehhimaa vastu on Hispaania siiski selge soosik. Tiitlikaitsja võidukoefitsient on 1.48, tšehhidel 8.35 ja viigil 4.35.

Tšehhidel lekib kaitseliin

40 aastat tagasi Tšehhoslovakkia nime all Euroopa meistriks kroonitud tiim pole Tšehhimaana Hispaaniat kunagi võitnud, viimati jäädi kahel korral alla 2012. aasta EM-valikturniiril. Peatreener Pavel Vrbal on kasutada tugev, ehkki ilmselt mitte just vaatemängulist jalgpalli mängiv tiim.

Kindlasti on tšehhide murekoht kaitses, sest valikturniiril ei suudetud kordagi oma väravat puhtana hoida, kuigi võideti väga tugev A-alagrupp! 14 sisselastud väravat oli finalistidest selgelt enim ja isegi viis rohkem kui Eesti lubas endale lüüa. Lisaks peab üks põhikaitsjatest ehk Marek Suchy avakohtumise mängukeelu tõttu vahele jätma.

Eelmise infoga haakuvalt olgu öeldud, et Hispaania lõi koguni seitsmes valikmängus värava esimese pooltunni jooksul. Paf-is saab panustada veerandtunniste vahedega. Et hispaanlased skoorivad avavärava esimese 15 minutiga, selleks on koefitsient 4.80, et järgneva veerand tunni jooksul 4.40.
Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal. Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid