Itaalia on eelmise EM-i hõbe ja neljakordne maailmameister ning nii on eriti põnev teada, et koefitsientide alusel on soosikuks hoopis Belgia – nende võidule panustades saaks raha tagasi 2,6-kordselt. Itaalia võidukoefitsient esmaspäevaks on 3.15 ja viigil 3.10. Huvitav, et EM-tiitli koefitsientide tabelis paiknevad tiimid viienda-kuuendana (Belgia 11.00, Itaalia 17.00).

Suurim mure on kapten Kompany puudumine

EM-valikturniiril võitis Belgia B-alagrupi, aga mitte nii muljetavaldavalt kui 2014. aasta MM-i eel. Itaalia sai kaotuseta esikoha H-alagrupis. Viimati kohtusid meeskonnad pisut enam kui pool aastat tagasi – Belgia tuli novembris koduväljakul välja kaotusseisust ja võitis 3:1. Huvitav tõsiasi on, et peatreenerid Marc Wilmots ja Antonio Conte kohtuvad EM-finaalturniiril teist korda, sest 2000. aastal oldi vastakuti mängijatena kui Itaalia 2:0 võitis.

Belgia võit või viik – 1.39. Panusta 10 eurot ja saa võidu korral tagasi 13.90!

Belgia on FIFA edetabelis teisel astmel ehk selle mõõdupuu järgi Euroopa parim tiim. Kvaliteeti, eriti veel nooruslikku, on meeskonnas teistele jagada. Murelapseks on kindlasti kapten Vincent Kompany puudumine keskkaitsest, aga ka mitmete staaride – näiteks Eden Hazardi või Christian Benteke – alavorm lõppenud klubihooajal.

Viimases EM-i eelses sõprusmängus suudeti kaotusseisust alistada Norra 3:2, neli päeva varem saadi hädine 1:1 viik Soomega. Üheks võtmemängijaks on kindlasti hooaja lõpul heasse hoogu jõudnud Kevin De Bruyne. Kui panustada, et Manchester City ründav poolkaitsja lööb värava ja annab lisaks resultatiivse söödu, oleks koefitsient 18.00. Viimase kaheksa etteastega Belgia särgis on De Bruyne arvel viis väravat ja viis söötu.

Raudkõvad ja kogenud mehed Itaalia tagaliinides

Hoolimata Belgia tugevusest või soosikustaatusest ei tohi Itaaliat suurvõistlustel siiski kunagi maha kanda. Olles enne neli mängu järjest võiduta, alistasid nad kahes viimases EM-i eelses sõprusmängus Šotimaa 1:0 ja Soome 2:0.

Itaalia tugevus on kindlasti tagaliinides, kus kogenud Torino Juventuse nelik Gianluigi Buffoniga väravas ning Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci ja Andrea Barzagliga kaitses on kõva pähkel kõigile. Kaotuseid kandis EM-i eel Itaaliagi, sest Prantsusmaale ei sõida Davide Marchisio ja Marco Verratti. Mario Balotelli kojujäämist peab vist pidama positiivseks nähtuseks.

Rünnak pole tänase Itaalia trump. Esiründajaks peetav Graziano Pelle lõi küll šotlaste võrku võiduvärava, ent tabamus oli tema ainus sel aastal. Kiire avavärava puhul võivad aga Itaalia kaitseliin ja 38-aastane Buffon Belgia ründejõule seina ette ehitada. Nii võiks olla huvitav panus "külalismeeskond lööb esimese värava ja võidab matši" – koefitsiendiks 3.40.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid