Inglismaa jäi B-alagrupis üllatuslikult Walesi järel teiseks, ehkki ei kaotanud mängugi. Island aga kogus täpselt sama arvu punkte F-alagrupis ja on tänase seisuga ainus meeskond, kes pole EM-ide ajaloos finaalturniiril kaotusekibedust tundnud. Tõsi, muidugi, et viimase paari nädala kolm kohtumist on ainsad, mis väikeriik kunagi pidanud.

Inglismaa on loomulikult suursoosik

Inglaste soosikustaatuses ei ole kaksipidi mõtlemist – normaalaja võidukoefitsient on jalgpalli sünnimaal 1.50, Islandil 9.50 ja viigil 3.95. Panustades lihtsalt edasipääsule (sh. lisaaja või penaltide järel), on vastavad numbrid 1.20 ja 4.80.

Üllatuslikult on meeskonnad ajaloo jooksul kohtunud vaid kahes ametlikus sõprusmängus. 1982 tehti 1:1 viik ja 2004. aastal said inglased 6:1 võidu. Ka kaks ülejäänud vastasseisu, mida Inglismaa ametlikuks mänguks ei pea, lõppesid suurriigi võiduga.

Island võidab penaltiseeria järel – 16.00. Panusta 2 eurot ja teenid võidu korral 32!

Island on võimsa meeskonnavaimuga tiim ja neil pole peal pingeid. Jah, peamiselt kaitstakse, aga vajadusel osatakse ka mängu ehitada ja vasturünnakutel ollakse ohtlikud. Island on EM-il teinud vaid 22 pealelööki, ent 9 neist lendas raamidesse. Inglaste täpsusprotsent on vaid 24 ja seda 63 pealelöögi juures.

Mis saab kui mäng jõuab penaltiseeriani?

Inglismaa treenerid ja mängijad kinnitavad kui ühest suust, et Islandit ei alahinnata, ent Austria –Islandi mängu ajal Pariisis olnud peatreener Roy Hodgson käis abilisega samal ajal Notre Dame'i vaatamas ja Seine'i jõel paadikruiisil...

Muidugi ei saa Inglismaa jalgpallikoondise puhul kuidagi mööda penaltidraamadest. Kuuel suurturniiril on inglased neis osalenud ja viiel korral kaotanud. Vaid 1996. aasta EM-il alistati Hispaania 4:2. Seega pole väljaspool kodumaad kunagi penaltiseerias peale jäädud. Esmaspäevaks on penaltiseeria võidukoefitsiendid vastavalt 10.00 ja 16.00.

Üks element, millele küll kahjuks panustada ei saa, on EM-i televaatajate arv Islandil. Kui Island – Austria mängu teleauditooriumi uuring näitas numbrit 98,9%, lõi see lained kogu maailmas. Aga Island – Ungari mänguga löödi seegi ja uueks rekordiks sai 99,8%! Kas esmaspäeva hilisõhtul istub kogu saareriigi elanikkond telerite ees?

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid