Inglismaa jalgpallikoondis suurvõistluste finaalturniiridel – viimaste aastakümnete tõeline mõistatus, teravakeelsemate sõnul naljanumbergi. Suured lootused, nõrgad tulemused. Ja vastu tuleb Venemaa, kelle saavutused Nõukogude Liidust lahus olles on veelgi kehvemad.

EM-i eel: Inglismaal kolm võitu, Venemaal kolm mängu võiduta

Huvitaval kombel on need kaks meeskonda omavahel kohtunud vaid kaks korda. 2008. aasta EM-valikturniiril võitis Venemaa Moskvas 2:1 ja Inglismaa Londonis 3:0. Toona edestasid venelased inglasi alagrupis ja sulgesid jalgpalli sünnimaa tee finaalturniirile. N.Liidu aegadel oli vastasseise loomulikult enam.

Inglismaa läbis EM-valikturniiri võimsalt – võitis kõik 10 mängu, Venemaa oli suurtes raskustes kuniks Leonid Slutski peatreeneritoolil Fabio Capello välja vahetas. Laupäeval Prantsusmaa suurimal vutistaadionil on soosikuks inglased, kelle võidukoefitsient on 1.90, Venemaal on sama number 4.70 ja viigil 3.35.

Inglismaa võidab vähemalt kahe väravaga – 3.55. Panustades 5 eurot, teeni tagasi 17.75!

Inglismaa sai EM-i eel sõprusmängudes kolm üheväravalist võitu Türgi, Austraalia ja Portugali üle.Venelased pole aga võidurõõmu juba kolmes järjestikuses kohtumises maitsnud. Märtsis jäädi alla Prantsusmaale, juuni algul Tšehhimaale ning mõned päevad tagasi tehti 1:1 viik Serbiaga.

Näljased ründajad veterankaitsjate vastu

Kogenud Roy Hodgsoni käsutuses on terve hulk noori ja näljaseid uue põlvkonna mängijaid, keda toetamas ka mõned kogenumad nagu Wayne Rooney, Joe Hart, James Milner ja Gary Cahill – ainsad pallurid, kel üle 40 koondisemängu.

Eriti säravalt on Inglismaal esile kerkinud keskvälja- ja ründeliinimehi. Nii võibki oodata, et Hodgsoni meeskonna mängu vaadates igav ei hakka ja väravaid on luba oodata. Iseasi, kuidas saab hakkama haavatav tagaliin, kus Chris Smallingu kõrval vigadealdis Cahill ja hulk nooremaid mehi.

Rünnakul saab olema väga põnev näha, milliseid mängijaid Hodgson eelistab, sest nii koondises kui klubides on kõik valitud olnud heas hoos. Kui oodata Inglismaa ründajatelt Venemaa vastu väravaid, siis toome siin ka koefitsiendid: Harry Kane 2.48, Daniel Sturridge 2.90, Jamie Vardy 3.00, Wayne Rooney 3.15, Marcus Rashford 3.30.

Venemaa koondis sai EM-i eel tugeva löögi, kaotades vigastuse tõttu kaks keskväljatähte, Alan Dzagojevi ja Igor Denissovi. Ja kui Inglismaal võib olla keskkaitses probleeme, siis venelastel on samas paar Sergei Ignaševitš – Vassili Berezutski, kel kahe peale küll üle 200 koondisemängu, ent ka vanust 69 aastat...

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid