Laupäevases esimeses mängus kohtuvad Lensis Albaania ja Šveits ning võimalik on ajalooline sündmus, kus esmakordselt EM-il lähevad platsil vastakuti vennad! Albaaniat esindab nimelt Taulant Xhaka, Šveitsi aga tema vend Granit. MM-il sarnane sündmus juba toimus, sest poolvennad Jerome ja Kevin-Prince Boateng mängisid teineteise vastu vastavalt Saksamaa ja Ghana värvides nii 2010 kui 2014.

"Albaanlased" Šveitsi, "šveitslased" Albaania särgis

Laupäevast mängu võib "rahvaste paabliks" kutsuda, sest näiteks Albaania koondises on seal riigis sündinud vähem kui pooled pallurid, koguni üheksa meest nägid ilmavalgust või kasvasid Šveitsis. Vastaste ridades on traditsioonilisi šveitslasi veel vähem – lisaks kuuele Albaania-taustaga mängijale leidub tiimis Kameruni, Hispaania-Tšiili, Cabo Verde, Cote d'Ivoire'i, Türgi, Kongo ning Bosnia ja Hertsegoviina verd.

Kohtuvad aga siiski just Albaania ja Šveits ning viimane on selge soosik. Võidukoefitsiendid on vastavalt 5.40 ja 1.78, viigi puhul 3.40. Meeskonnad on ajaloos kohtunud kuus korda, neist viis lõppesid Šveitsi võiduga ja üks kohtumine viigiga.

Šveits võidab – 1.78. Panustades 10 eurot, teenid tagasi 17.80!

Viimati olid meeskonnad vastamisi 2014. aasta MM-valikturniiril, Šveits võitis kodus 2:0 ja võõrsil 2:1. Kosovo-albaanlane Xherdan Shaqiri lõi Šveitsi kasuks värava mõlemas mängus. Et Stoke City poolkaitsja seda ka laupäeval teeb, selleks on koefitsient 3.85.

Kas väravaid lüüakse?

Albaania on üks tiimidest, kes debüteerib EM-finaalturniiril. Liiga suuri saavutuspingeid meeskonnal pole ja arvestades väga kõvast kaitsest lähtuvat mängustiili, ei saa Gianni Di Biasi hoolealustega kellelgi kerge olema. Viimases sõprusmängus kaotas Albaania 1:3 Ukrainale, olles eelnevalt sama tulemusega alistanud Katari.

Šveitsil jagub nii talente kui kogemust igasse liini ning alagrupist edasipääs on selge eesmärk. Keskkaitsjad Johan Djourou ja Fabian Schär võivad olla kerged küsimärgid kiirete ründajate vastu, ent samas on neil toeks tipptasemel äärekaitsjad Stephan Lichtsteineri ja Ricardo Rodriguezi näol. Ning väravapostide vahele saab peatreener Vladimir Petkovic valida koguni kolme Bundesliga väravavahi vahel.

Eestiga samas valikgrupis olles sai Šveits kirja 24 tabamust, ent pea pooled neist San Marino vastu. Viimases neljas sõprusmänguski löödi vaid kolm väravat. Lisades siia Albaania tugeva kaitse, pole ka 0:0 võimatu – sellise tulemuse koefitsient on hetkel 6.10.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid