Kindlasti on tegu ootamatu paariga, vähemalt turniiri praeguses staadiumis. Itaalia võit E-alagrupis oli selge juba pärast kaht mängudevooru, aga Hispaania üllatuskaotus Horvaatiale paiskas segi mitte ainult eeldatud tabelipooled play-offis, vaid ilmselt ka paljude ennustajate lootused.

Ajalooliselt vägagi võrdsed vastased

Tõsiasi aga on, et nelja aasta eest peetud EM-finaali kordusetendus peetakse just esmaspäeval. Tiitlikaitsja läheb mängule selge soosikuna, Hispaania võidukoefitsient on 2.15, Itaalial 4.30 ja viigil 3.05. Panustades edasipääsejale, olgu siis lisaaja või penaltiseeria järel, oleks koefitsiendid vastavalt 1.50 ja 2.60.

Palju võrdsemaks kahe vutitiimi vastasseisud minna ei saa. 34 senise omavahelise mängu ajalugu annab mõlemale 10 võitu ja 14 viiki. Viimati kohtuti alles tänavu märtsis kui sõprusmängus tehti 1:1 viik.

Hispaania võidab penaltiseerias – 9.50. Panusta 2 eurot ja teenid võidu korral 19!

Kolme viimase EM-finaalturniiri jooksul on Itaalia ja Hispaania vastamisi juba neljandat korda. 2008. aastal said hispaanlased penaltiseerias 4:2 võidu (mäng jäi 0:0), 2012. aastal mängiti esmalt alagrupis 1:1 ja finaalis purustas Hispaania vastased 4:0. Aasta hiljem oldi jälle vastakuti kui Konföderatsioonide karika poolfinaalis jäid väravad löömata ning taaskord oli Hispaania penaltiseerias 7:6 parem.

Hispaanlased löövad kaks korda rohkem peale

Arvestades, et mõlemad meeskonnad lõpetasid alagrupiturniiri kaotusega, ei hoia kriitikaga tagasi temperamentsete riikide ajalehedki. Itaalias nimetati Iirimaa vastu esinenud varumeeste kvaliteeti häbiväärseks, Hispaanias süüdistati väravavaht David De Gead ja kogu kaitseliini kehvas vormis.

Huvitav statistikanäitaja on, et Hispaania on teinud täpselt kaks korda rohkem (50 ja 25) lööke väravale kui esmaspäevane vastane. Täpsusprotsent on aga Itaalial 40, hispaanlaste 30 vastu. Koefitsiendid, kes kaheksandikfinaalis rohkem pealelööke sooritab, on vastavad – Itaalia 5.10, Hispaania 1.30.

Ehkki ilmselt kaheksandikfinaalis enam koosseisudega ei mängita, siis tuleb tõdeda lausa uskumatut fakti, et Itaalias on tervelt 10 mängijat mängukeelu ohus! Kaartidele saab panustada ka Paf-is. Näiteks kumb meeskond teenib enim kollaseid või punaseid kaarte, esmaspäevaks on vastavad koefitsiendid Itaalial 1.76 ja Hispaanial 3.25.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid