Alagrupi esikohamäng peetakse Lille'is, kus kohtuvad Šveits ja Prantsusmaa, kel tabelis vastavalt 4 ja 6 punkti. Šveits võib muidugi kaotuse ja Rumeenia suureskoorilise võidu korral Albaania üle kolmandakski jääda, et neljast kogutud silmast peaks piisama, et pääseda nelja edasi pääseva kolmanda koha meeskonna hulka.

Šveits pealelöökidel kaks korda täpsem

Alagrupivõiduks peab Šveits Prantsusmaa alistama ja kindlasti motivatsioon selleks kõrgel. Nimelt annaks A-alagrupi võit kaheksandikfinaalis vastaseks mõne kolmanda koha meeskonna, samas kui teiseks jäänu kohtub C-alagrupi teisega. Šveitsi alagrupivõidule panustades saaks raha tagasi 4,5-kordselt, Prantsusmaa koefitsient on 1.21.

Soosikuks on selgelt Prantsusmaa, kelle võidukoefitsient on 1.95, Šveitsil on sama number 5.60 ja viigil 3.00. Lihtsalt pole võõrustajatele miskit sel EM-il tulnud, aga just mängu lõpud osatakse endi kasuks kallutada. Ning no loomulikult on neil Dimitri Payet, kes kahe värava ja ühe sööduga EM-i punktibörsi juhib. Koefitsiendid, et Payet kas seda või teist šveitslastegi vastu suudab, on võrdsed – 3.20.

Viimane värav lüüakse viimase 15 minutil ja Prantsusmaa võidab – 4.09. Panusta 4 eurot ja võida 16.36!

Prantsusmaa oli esimene riik, kelle vastu Šveits ametliku maavõistluse pidas. Juhtus see Pariisis 1905. aastal. Aastate jooksul on kohtutud 37 korda ja prantslaste ülekaal polegi nii suur kui arvata võiks – võitude seis on 16:12.

Loos kipub neid kahte naabrit suurturniiridel kokku viima. Viimati kohtuti tunamullusel MM-il, kus Prantsusmaa kindla 5:2 võidu sai. Šveitsi viimane võit omavahelistes mängudes pärineb 1992. aastast.

Mõlemad meeskonnad on varmad väravale pommitama, sest kahe vooruga sooritati võrdselt 34 pealelööki. Mis aga huvitav, et Šveits tabab väravaraame pea kaks korda (!) paremini kui Prantsusmaa – 13 täpset pealelööki 7 vastu. Kui nii jätkatakse, tuleb prantslaste väravavahil Hugo Llorisil tõsisem tööpäev. Seni on Lloris kahe mänguga teinud vaid kaks tõrjet.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.