ETV lähetab Salt Lake Citysse kuueliikmelise meeskonna. Ameerikasse sõidavad reporterina Marko Kaljuveer, Tiit Rääk, Helar Osila, Lembitu Kuuse ja Kuku raadiost abiks võetud Tiit Karuks, operaatorina läheb kaasa Arvo Mägi. Tallinnast jäävad olümpiauudiseid vahendama Anu Säärits, Ivar Jurtšenko, Priit Kuusk ja Riho Västrik.

“Toome olümpiamängud ETV vaatajateni kätte peaaegu täismahus,” ütles ETV spordisaadete peaprodutsent Marko Kaljuveer tänasel pressikonverentsil ETVs. “Uuendusena on kavas otseintervjuud peale Eesti sportlaste esinemisi. Algselt on neid planeeritud üheksa, kuid kõik oleneb meie sportlaste esinemisest,” lisas Kaljuveer.

ETV meeskond alustab teed Salt Lake Citysse 5. veebruaril. Elamispaik on neil olümpialinnas, sealt sõidetakse vastavalt vajadusele võistluspaikadesse.

ETV olümpiaprojekt läheb maksma 5,3 miljonit krooni. Võrdluseks tõi Kaljuveer välja, et Soome Yleisradio ühe päeva TV ülekanded maksavad üle viie miljoni krooni. “Kui Eestile edastavad kohapealt olümpiasaateid kuus inimest, siis soomlaste TV brigaad on 80liikmeline ning nemad on juba olümpialinnas,” ütles Kaljuveer, kes rõhutas, et saadete kvaliteet sõltub nii neist, kes kohapeal on, kui ka neist, kes Tallinnast olümpiat vahendavad.

“Seekord on olümpiaülekanded neil aladel, mis eestimaalasi enam huvitavad, sobivatel kellaaegadel. Näiteks murdmaa- ja laskesuusatamisvõistlused toimuvad Salt Lake Citys hommikupoolikul, Eestis on siis õhtu. Ajavahe on üheksa tundi. Vaid iluuisutamine ja jäähoki toimuvad seal õhtuti, mil Eestis on öötunnid,” ütles Kaljuveer.

Mitme olümpia kogemusega Lembitu Kuuse märkis, et ka ajakirjanikud peavad olümpial heas füüsilises vormis olema. “Tööd on palju ning väga tähtis on, et mehed heas vormis oleks,” ütles Kuuse.

Igal hommikul teeb ETV kokkuvõtva saate Olümpiatund, kus antakse ülevaade lõppenud aladest ning sellesse saatesse on kavas kutsuda ka erinevaid külalisi. Olümpiaalade ülekannetest pidas Kaljuveer tähtsaimaks murdmaa- ja laskesuusatamist, kahevõistlust, jäähokit ja suusahüppeid. “Need on alad, mis koguvad Eestis tõenäoliselt suurima vaatajaskonna,” ütles Kaljuveer.

Anu Säärits märkis, et eelmistest talimängudest Naganos sai 90 protsenti eestlastest teabe ETV kaudu. Samas ei unustata ka olümpia ajal koduseid spordisündmusi. “Koduste uudiste edastamiseks on meil küll veidi vähem aega, kui tavaliselt, ent näiteks 10. veebruari õhtul kell 20.45-20.58 teeme ülevaate Tartu maratonist,” rääkis Säärits.

6. veebruaril heisatakse Salt Lake City olümpiakülas Eesti lipp ning ka sellest sündmusest teeb ülekande ETV.