Kõik võistlusrajad on määrustekohaselt tähistatud ja piiratud, suusastaadionil lõpetatakse ehitiste püstitamist, parklatest käib lumevedu.

Vastavalt eelülesandmisele on delegatsioonid Otepää osavõistluseks esitanud kokku 100 mees- ja 74 naissportlase nimed. Nimekiri pole lõplik, võistkondadel on võimalik muudatusi teha ka veel kaks tundi enne loosimist ja kuna sekretariaadi hinnagul seda tõenäoliselt ka kasutatakse, siis pole kahjuks võimalik ametlikku kokkuvõtet saata. Kui kellelgi on konkreetseid küsimusi, võib pressiesindajaga ühendust võtta.

Praeguseks on Otepääle saabunud kas osaliselt või täielikult Jaapani, Itaalia, Venemaa, Saksamaa, Austria, Prantsusmaa ja Sloveenia delegatsioonid. Neljapäeval kell 10.30 jõuab Tallinna Sadama B terminali Soome võistkond, kell 13.20 võib lennujaama vastu minna rootslastele ja norralastele. Välissportlased, kes Tehvandil juba treenida ka jõudnud, on trassidele andnud positiivse hinnangu. Otepääl on kohal ka Rahvusvahelise Suusaliidu FIS poolt määratud võistluste tehniline delegaat, Kaarel Pütsep Rootsist.

Ka ilmastikuolud on muutunud suusatajatele sobivamateks. Kolmapäeva õhtupoolikul näitas termomeeter Otepääl 8 külmakraadi. Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi prognooside kohaselt on võib laupäeval Lõuna-Eestit tabada siiski uus külmalaine, kus temperatuur jääb ka päeval 20 kraadi alla nulli. Pühapäevaks on taas oodata ilma soojenemist ja seda põhjustav tsüklon toob kaasa tuult, tuisku ja võimalik, et koguni sula.

Nii võistlus- kui pressikeskus avatakse 10. jaanuaril kell 8.30. Ajavahemikus 10.00-14.30 on Tehvandi suusaradadel ametlik treening laupäevasteks klassikatehnikas ühisstartideks, kell 15.30-17.00 toimub sprindivõistluse mitteametlik treening. Nende vahele on sobitatud testvõistlus kohalikele noorsuusatajatele, kus ajavõtumeeskond ja televisioon saavad oma valmisolekut nädalavahetuseks kontrollida.

Reedel kell 17 kogunevad võistkondade esindajad Pühajärve hotelli, kus viiakse läbi naiste 15 km ja meeste 30 km distantside stardiprotokolli loosimine. Vahetult pärast seda, kell 18.00 toimub samas korraldajate pressikonverents. Ajakirjanike küsimustele on vastamas Otepää MK-etapi nõukogu esimees Toomas Savi, võistluste direktor Alar Arukuusk, võistluskomitee esimees Tiit Pekk, tehniline delegaat Kaarel Pütsep, kes ühtlasi on ka zhürii esimees, ja FIS-i murdmaasuusatamise direktor Bengt Erik Bengtsson. Pressikonverentsi lõppedes kell 18.30 on võistluste pilditootjal ja kommentaatorikabiinide eest hoolt kandval Eesti Televisioonil edastada teateid TV- ja raadiokanalitele, kes teevad võistlustelt otseülekandeid.

Kell 20 on kõigil põhjust taas koguneda Tehvandi suusastaadionile, kus toimub võistluste pidulik avamine. Üritust juhib Mart Mardisalu, meeleolu loovad Piirivalveameti Puhkpilliorkester ja ansambel Noorkuu. Tervitussõnavõtuga esineb Eesti Vabariigi peaminister Siim Kallas, millele järgneb osavõtvate riikide lippude sissemarss tõrvikute saatel. Võistluste tule süütamise au on olümpiavõitjal Andrus Veerpalul, mille järel on Riigikogu esimehel, Eesti Suusaliit presidendil ja võistluste nõukogu esimehel Toomas Savil võimalik kuulutada võistlused avatuks. Maailmakarika üldjärjestuse kolm paremat meest ja naist ning Eest tippsuusatajad saavad publiku ees kohe kätte ka laupäevased stardinumbrid. Umbes 35 minutit kestev avatseremoonia lõppeb ilutulestikuga.

Tuletan meelde, et alates 11. jaanuarist pääseb võistluste territooriumile (sealhulgas pressikeskusesse) vaid pileti või korraldajate poolt väljastatud pressipääsmega ning võistluste parklas parkida vaid vastava autoloaga. Osavõistluse programmi ja piletiinfoga on võimalik tutvuda võistluste kodulehel http://www.suusaliit.ee.