Itaalias võib vahetuda ka liider, sest liiderduo on ülejäänuist lahti rebinud, kohtub omavahel ning SSC Napoli edu Torino Juventuse ees on vaid kaks punkti. Inglismaa põnevaim küsimus on — ja seda juba mitmendat kuud — kas Leicester City edu jätkub?

Leicesteri viimane võit pärineb 22 aasta tagant

Premier League’i mõlemad tippmängud toimuvad pühapäeval ja esmalt võtab Arsenal kodusel Emirates staadionil vastu liidermeeskond Leicesteri. Jätkuvalt ei usu koefitsiendid liidrisse, hoolimata tõsiasjast, et eelmisel nädalavahetusel alistati just võõrsil üks suurimatest tiitlipretendentidest ehk Manchester City.

Leicesteri võidukoefitsient on 4.55, viigil 4.00 ja koduvõidul vaid 1.76! Jah, sügisel alistas Arsenal vastased võõral väljakul koguni 5:2 ja Leicesteri viimane võit Põhja-Londoni klubi üle pärineb aastast 1994. Ent septembrikuine allajäämine on üldse üks kahest kaotusest sel hooajal ning üllatusliidri näol on endiselt tegu ka liiga parima külalismeeskonnaga.

Tasub meeles pidada sedagi, et Arsenal sai pärast nelja võiduta mängu üle pika aja tabelisse kolm punkti juurde alles eelmisel nädalal Bournemouthi alistades. Kodustaadionil pole viimases kahes kohtumises isegi väravat löödud. Snaipritest rääkides, siis võib ju arvestada Leicester tänavuste täpsusküttide Jamie Vardy (2.90) ja Riyad Mahrezi (3.95) koefitsientidega.

Punkte vajavad nii City kui Spurs

Teine Põhja-Londoni klubi, viimasel ajal heasse hoogu tõusnud ja tabelis põlisvaenlasest Arsenalistki mööda kerkinud Tottenham Hotspur sõidab külla ebastabiilsele Manchester Cityle. Juba ammu pole City koduvõidu koefitsient olnud üle kahe, aga pühapäevaks on see 2.12. Spursi võit on 3.50 ja viigi puhul 3.30.

Sügisel karistas Tottenham kodus toonast liigaliidrit korralikult (4:1) ja maksis pisutki tagasi tõsiasja eest, et eelmised neli omavahelist mängu oli City võitnud ja seda väravate vahega 16:3. Spurs on vaikselt aga kindlalt tabelis kõrgemale roninud. Pärast kaotust Leicesterile kuu aega tagasi, nopiti neli järjestikust võitu.

Aga lisaks sügisesele edule City üle, pole Tottenham suutnud alistada ühtegi suuremat klubi — võiduta ollakse nii Leicesteri, Arsenali, Liverpooli, Chelsea kui Man Unitedi vastu! City kipub traditsiooniliselt ebastabiilne olema, nii et kui eelmisel nädalal tuli kaotus, siis võib sel korral midagi muud oodata. Jaanuarikuu Inglismaa liiga parim jalgpallur Sergio Aguero on löönud viimase 6 mänguga 7 väravat ja tema tabavuskoefitsient pühapäevaks on 1.98.

Kas Juve napsab liidrikoha?

Itaalias toimub kahest suurest mängust tähtsaim juba laupäeval kui liidermeeskond SSC Napoli sõidab külla meeletus hoos Torino Juventusele. Koduvõidu koefitsient on 2.10, viigil 3.30 ja Napoli võidu puhul 3.70. Juvel on 54 ja Napolil 56 punkti, nii et esmakordselt sel hooajal omab tiitlikaitsja võimalust tõusta tabelitippu!

Mainides Juventuse hoogu — 14 võitu järjest — siis tegelikult on Napoli hea vorm jäänud lihtsalt torinolaste varju. Kauni sadamalinna jalgpallurid on võitnud kaheksa kohtumist järjest, lüües “töö käigus” 25 väravat ja vaid jaanuarikuine karikasarja veerandfinaalikaotus Milano Interile tumestab Napoli 2016. aastat.

Pühapäeval lähevad vastamisi Serie A kolmas ja neljas meeskond, sest Firenzesse sõidab kohalikule Fiorentinale külla Inter. Koefitsiendid eelistavad tabelis koha ja punkti võrra eespool paiknevat Fiorentinat — koduvõit 2.25, viik 3.25 ja Interi võit 3.35. Sügisel Milanos sai koguni 4:1 võidu Firenze meeskond, mullu jäi Inter alla mõlemas kohtumises löömata väravatki!