2003. a hooajal said õiguse mängida esiliigas Tallinna Jalgpalliklubi, JK Tervis Pärnu ja F.C.A. Estel.

“Sportlike tulemuste põhjal esiliigasse kvalifitseerunud klubid JK Merkuur, MC Tallinn, JK Pärnu Vaprus, FC Lootus Kohtla-Järve ja JK Maardu peavad veel tõsiselt pingutama ning esitama komisjonile puuduvad dokumendid,” ütles klubide litsentsikomisjoni esimees Indrek Kannik. “Samas tooksin positiivse eeskujuna JK Tammeka, kellel ei olnud teise liiga klubina kohustust läbida litsentseerimisprotsessi, kuid tänaseks on JK Tammeka täitnud kõik tingimused, ja juhul kui mõni praegustest esiliiga meeskondadest ei suuda litsentseerimistingimusi täita, saab koha esiliigas.” Esiliiga klubidel on aega täiendavate dokumentide esitamiseks kuni 17. veebruarini.

Meistriliiga klubide kohta langetatakse otsus pärast 20. veebruari 2003, mis on meistriliiga klubidel auditeeritud finantsaruannete esitamise tähtaeg. Kuna 2003.a. jalgpallihooaeg algab 9. märtsil, siis peavad 28. veebruariks olema selgunud kõik litsentsisaajad.

Vastavalt meistri- ja karikavõistluste juhendile peavad kõik meistri- ja esiliiga klubid olema 2003. a. meistrivõistlustel osalemiseks Eesti Jalgpalli Liidu litsentsikomisjoni poolt litsentseeritud. Klubide litsentseerimine toimub vastavalt Eesti klubide litsentseerimise korrale 2003.a hooajaks, mis omakorda on vastavuses UEFA klubide litsentseerimise süsteemiga. UEFA on välja töötanud kogu Euroopale ühtsed kriteeriumid ning nende täitmine on eelduseks, et osaleda UEFA klubide võistlustel.

Meistri- ja esiliiga klubide litsentseerimine toimub Eestis juba kolmandat hooaega. “Rõõm on tõdeda, et tänu klubide litsentseerimisele on aasta-aastalt paranenud klubide tase mitte ainult sportlikust küljest, vaid ka klubide juhtimine ja mängude läbiviimise pool on jõudmas uuele tasemele,” märkis Indrek Kannik.

Litsents antakse klubile üheks aastaks ning selle saamiseks peavad klubid täitma 46 tingimust, mis on jaotatud 5 rühma: sportlikud, infrastruktuuri-, personali- ja administratiiv-, juriidilised ning finantskriteeriumid. Klubil peab olema käivitatud edukas noortetöö, staadionid ja treeningvõimalused peavad vastama kaasaegsetele nõuetele, peab olema tagatud publiku ning mängijate turvalisus, klubil peab olema palgaline personal, meeskonna juures kvalifitseeritud treenerid ja arstid jne. Väga oluline roll on klubide finantsalasel läbipaistvusel ning korrektsusel.