Eesti epeenaiskond on 228 punktiga endiselt viiendal kohal, mis on viimane Ateena olümpiakoht. Meist eespool on Saksamaa 302, Ungari 284, Venemaa 274 ja Hiina 248 punktiga, järgnevad Prantsusmaa 218 ja Ukraina 196 punktiga.

Praeguseks on kaks kindlat Euroopast Ateenasse sõitjat selgunud, kelleks on Saksamaa ja Ungari naiskonnad, lisaks neile on pilet käes ka Hiinal.

Olümpiapääsmete lõplik jagamine toimub naiskondlikul MK-etapil 20. veebruaril Tauberbischofsheimis, kus eelmisel aastal võidutses Venemaa naiskond Prantsusmaa ees.

Kahele olümpiapääsmele pretendeerivad Euroopast veel Venemaa, Eesti, Prantsusmaa ja Ukraina. Eesti naiskond pääseb igal juhul olümpiale, kui tuleb Tauberbischofsheimis vähemalt kolmandaks. Kui jäädakse tahapoole, kaob olümpiapääse vaid juhul, kui turniiri võidab Prantsusmaa või Ukraina.

Meeskondade edetabelit juhib olümpiakoha kindlustanud Prantsusmaa 282 punktiga, järgnevad Venemaa 255, Saksamaa 244 ja Ukraina 240 punktiga.

Eesti meeskond on praegu 164 punktiga kümnes, kaotades Šveitsile kolme ja Austriale viie punktiga. Et enamikel meeskondadel on vaja kaitsta eelseisval kahel etapil kõrgeid kohti, siis on võimalik kõigi esikümne meeskonna jõudmine olümpiale.

Kaks viimast etappi peetakse 14. märtsil Pariisis ja nädal hiljem Montrealis. Pariisis eelmisel aastal meie meeskond ei võistelnud ja Montrealis saadi neljas koht.

Pärast Barcelona individuaalset Grand Prix’ etappi, kus kohal olid kõik maailma edetabeli 20 paremat, muutus edetabel tuntavalt.

Suurima hüppe tegi turniirivõiduga Kaido Kaaberma, kes tõusis taas “kuuma” gruppi. 102 punktiga on Kaaberma 15. kohal, kaotades Jerome Jeannet’ile (Prantsusmaa) kahe ja Marcus Robatschile (Austria) nelja punktiga.

Maailma edetabelit tõusis jälle juhtima austerlane Cristoph Marik 223 punktiga. Teisel kohal oleval Fabrice Jeannet’il (Prantsusmaa) on punkte 195 ja vaid kahe punktiga kaotab talle Marcel Fischer Šveitsist.

Teistest Eesti meesvehklejatest on Nikolai Novosjolov 32 punktiga 80. ja Sergei Vaht 15 punktiga 122. kohal.

Naiste epee maailma edetabelit juhib endiselt Laura Flessel -Colovic (Prantsusmaa) 202 punktiga, edestades ungarlannat Adrienne Hormayd 23 punktiga.

Eesti naistest on parimana Maarika Võsu 40 punktiga 48. kohal, Irina Embrich asub 74. ja Olga Aleksejeva 76. positsioonil.

Kolmapäeval, 11. veebruaril toimuval vehklemisliidu juhatuse koosolekul kinnitatakse Eesti koondis juunioride ja kadettide maailmameistrivõistlusteks ning ka osalemine eelseisvatel täiskasvanute MK-etappidel.