Finaalis alistas Saksamaa maailmameistri Prantsusmaa 45:38. Poolfinaalis olid prantslased jagu saanud Eestist (Kaido Kaaberma, Sergei Vaht, Meelis Loit ja Nikolai Novosjolov) 45:35. Saksamaa võitis teises poolfinaalis eksmaailmameistrit Ungarit 45:39. Kolmanda koha saaja otsustanud kohtumises jäi Eesti alla Ungarile 35:43. Võit tõi sakslastele 10.000 eurot, teatas Eesti Vehklemisliidu president Ants Veetõusme.

Esimeses ringis alistas Eesti meeskond Hollandi ja kaheksa hulgas tugeva Austri koondise. Austerlaste esivehkleja on eelmise hooaja MK-sarja üldvõitja Cristoph Marik, kes tuleb eeloleval nädalavahetusel ka Tallinna Mõõga turniirile.

Kaaberma sõnul andis meie meeste esinemises tunda küllaltki pikaks kujunenud paus rahvusvahelistest võistlustest. Lisaks oli kodus vahepealsed probleeme treeningusaaliga, kus pärast veetoru lõhkemist langes temperatuur nii madalale, et trenni ei olnud võimalik normaalselt teha, märkis Veetõusme.

Järgmisel nädalavahetusel kogunevad vehklejad Tallinnasse, kus toimub selle hooaja esimene individuaalne MK-etapp. Lisaks maailma edetabelis teisel kohal paiknevale Marikule näeb Tallinnas ka venelast Pavel Kolobkovi, kes on Tallinna Mõõga turniiri eelmise aasta võitja, valitsev maailmameister ja olümpiavõitja. Võistlejaid on paarikümnest riigist oodata kokku alla saja.