Muuhulgas on plaanis tugevdada EOK organisatsiooni ning arendada edasi olemasolevaid ja kutsuda ellu uusi projekte nii saavutusspordi, liikumisharrastuse, olümpialiikumise kui turunduse valdkonnas.

Organisatsiooni tugevdamise osas on kavas tõsta toimkondade tegevuse aktiivsust ja EOK sekretariaadi töö kvaliteeti.

Vabatahtlike spordiühenduste katusorganisatsioonina on EOK-l kohustus korraldada tänavu sügisel 5. Eesti Spordi Kongress ning aidata kaasa klubide, liitude, ühenduste arengu ja jätkusuutlikkuse tagamisele.

Uutest projektidest eri valdkondades võib nimetada saavutusspordi valdkonnas treenerite ja juhendajate litsentseerimise süsteemi loomist ja seadustamist, sportlaste karjääri planeerimisele kaasaaitamist ja tulevikulootuste projekti ehk olümpialootuste tiimi loomist; liikumisharrastuse valdkonnas üle-Eestilise projekti “EOK läheb külla” käivitamist; olümpialiikumise valdkonnas Eesti spordi oma häälekandja ellukutsumist ja olümpiakoolituse juurutamist õppeasutustes ning turunduse valdkonnas uue turundusstrateegia väljatöötamist.

EOK täiskogu koosolekul kinnitatakse ka 2001. aasta tegevusaruanne, raamatupidamise aastaaruanne, audiitori järeldusotsus ja ESK revisjonikomisjoni järeldusotsus ning määratakse 2002. aasta audiitor.

Veel on täiskogul plaanis tänada seniseid EOK ja ESK liikmeid, omistada EOK aunimetused ning võtta vastu uued liikmed.