Kümnenda korruse koridori seinas asuvas tuletõrjekapis ütles ootamatult üles kraan, tekkis korralik veeuputus, mis likvideeriti avariimeeskonna poolt pool tundi hiljem. Eesti Päevalehel õnnestus vestelda meie delegatsiooni pressišefiga.

Kui halb olukord on?

„No kui uputab, siis on olukord alati tõsine. Ei tea ju prognoosida, kas ja kuidas olukord eskaleeruda võib,“ sõnas Sommer, kes juhtunust sotsiaalmeedias avalikkust kiiresti informeeris. „Ma ei oleks hakanud seda postitama, kui keegi klaasi vett oleks maha ajanud. Paariks tunniks oli ikka elurütm korralikult häiritud. Mõnigi ilmselt ütleks selle kohta, et korralik uputus oli. Vesi ikka kerkis, kuigi suurem osa voolas mööda treppe alla. Meie õnneks voolas palju vett allapoole, kahjuks tšehhidele kaela. Praeguseks on suurem osa nähtavast veest likvideeritud. Palusime sportlastel tubadesse jääda, sest kunagi ei tea võõras kohas, kuidas on paigaldatud elektrijuhtmestik, mis veeavarii puhul on tõsine oht.“

Mis mõttes võib olukord veel eskaleeruda?

„Kui on avarii, siis ei anna keegi garantiid, kas asi saadakse kontrolli alla või vastupidi. Mis asi siin maailmas üldse on kontrolli all, kui filosofeerida,“ mõtiskles Sommer. Sportlased olla suhtunud juhtunusse mõistusega ja võtnud rahulikult.

Mis asjad kannatada said?

„Osades tubades need asjad, mis ikka tavaliselt põrandal – jalatsid jne. Osa asju võib rikutud olla jäädavalt, osa kuivab ära ja pole häda midagi,“ kostis Sommer.

Kuna Eesti koondise käsutuses on mõned tühjad toad, kavatsetakse muist sportlastest sinna paigutada. „Osa on juba läinud, kui uued tulevad, nii et tubade defitsiiti ei tohiks tekkida,“ rahustas Sommer.