"Muidugi on põnevam, kui on mitu kandidaati ja saab võrrelda. Aga peab austama liikmete tahet ja kui nende tahe oleks olnud üks kandidaat ja see oleks ausalt ja südametunnistuse järgi seatud, siis ma oleks öelnud, et see on väga hea. Ja kui liikmed oleksid leidnud, et kandidaate on näiteks seitse, siis ma oleks sama öeldnud. Rõõmustan, et on kaks kandidaati. Kui oleks üks või seitse, oleksin ma sama rõõmus," lausus Siimann Delfile.

Presidendikohale kandideerimiseks oli vaja vähemalt 15 EOK liikme häält. Madis Kallas kogus täpselt 15, kuid Ida-Virumaa spordiliidu esimehe Rene Kundla allkiri ei läinud esialgu arvesse, kuna isik polnud registrisse kui allkirjaõiguslik liige kantud. Täitevkomitee leidis tagantjärele, et Kundla ja Ida-Virumaa spordiliidu hääl on siiski korrapäraselt esitatud. "Täitevkomitee kohus ja ülesanne on veenduda, et nendes paberites, mis meile esitatakse, oleks väljendatud meie liikmete, meie alaliitude, spordiühenduste, piirkonnaliitude tahe," lausus Siimann.

Lisaks nimetatud esildisele puudusid kahel vajalikud allkirjad. Täitevkomitee kontrollimisel selgus, et kõik on siiski korrapärane. Üks esildis jäi ametlikult hiljaks ning arvesse ei läinud. See hääl oleks kuulunud Neinar Selile.

Kokku esitas omapoolse presidendikandidaadi, asepresidendi ning täitevkomitee koosseisu 84 liiget EOK-sse kuuluvast 122st. Seli teenis 61, Kallas 15 ning Mait Riisman 7 toetushäält.

Kahele EOK asepresidendi kohale on üles seatud 9 kandidaati - Toomas Tõnise, Erich Teigamägi, Erki Nool, Jaan Toots, Madis Lepajõe, Sandor Liive, Kaia Jäppinen, Urmas Sõõrumaa ja Kristina Šmigun-Vähi. 14 EOK täitevkomitee liikme kohale on 33 kandidaati.