Lisaks seni olümpiat näidanud ETV-le oma pakkumise Euroopa Ringhäälingute Liidule (EBU) järgmiseks olümpiatsükliks (pärast Londoni olümpiat) teinud ka Kanal 2 ja TV3.

Eesti Olümpiakomitee (EOK) peasekretär Toomas Tõnise ütles Delfile, et EOK-l pole sisuliselt vahet, millise kanali kaudu meie sportlaste tegemised suurvõistlusel televaatajateni jõuavad.

"Meie soovidest oleneb see kõige vähem. Kui te nüüd küsite, kuidas see meid mõjutab, siis ühest küljest oleksime me huvitatud, et säiliks võimalikult kvaliteetne teleülekanne võimalikult asjatundlike kommentaaridega," rääkis Tõnise.

"Selles osas olen mitte ainult mina, vaid ka sajad tuhanded Eesti inimesed rahul seniste ERR-i ülekannetega. Need on asjatundlikud, operatiivsed ja hea kvaliteediga. Sellest allapoole latt ei tohiks minna."

Sponsorite poolest ja rahalises plaanis ei muudaks sõnul olümpia teleülekannete õiguste minemine Kanal 2 või TV3 kätte EOK jaoks midagi. Kartustel, et EOK ei saaks sellisel juhul enam oma toetajaid eksponeerida nii, nagu seda seni ETV-s on tehtud, pole Tõnise sõnul alust.

"Olümpiamängude teleülekande õigus kuulub ROK-ile. Kes iganes saab nendest õigustest osa, peab täitma õiguste andja tingimusi. Rahvusvaheline olümpiakomitee on väga täpselt reguleerinud oma ning ka rahvuslike olümpiakomiteede sponsorite näitamise tingimused. Seal ei lubata küll mingisuguseid konflikte nendega konkureerivate firmade reklaamide näitamisel," ütles ta.