Pärast väljalangemist veetis Slutski kogu järgneva öö mängijatega olukorra üle arutades. "Grupp mängijaid koputasid mu uksele. Istusime kella üheksani hommikul välja," tunnistas Slutski sports.ru-le.

"Need, kes seal olid - mina ja mängijad -, saime selgelt aru, millises olukorras oleme. Ütlesime nagu ühest suust: oleme s***d. Peame seda endale tunnistama, nagu alkohoolikud. Probleemi tunnistamine on esimene samm paranemise poole. Kui Ameerika filmides näidatakse, kuidas keegi ütleb "Tere, minu nimi on see ja see ja ma olen alkohoolik," siis tundub see meile klišeena, aga tegelikult on see kõige raskem samm."

Põhjalikult olukorda lahanud Slutski tunnistas ka oma tehtud vigu, kuid tõi välja ühe olulise põhjuse, miks tema arvates Venemaa jalgpall hetkel madalseisus vireleb - selleks on koduliigas kehtiv välismaalaste piirang, mis paljud Vene jalgpallurid mugavustsooni asetab.

"Kui saaksid iga päev 30-protsendilise pingutuse eest 100 protsenti palka, siis kas sina pingutaksid 50 protsenti?" küsis Slutski retooriliselt.