Eraldi oli vaatluse all universiaadikoondise kandidaatide nimekiri ja ettevalmistusprogramm.

Heino Endeni ettekandele eelnes Eesti Korvpalliliidu juhatuse liikme ja nii FIBA Euroopa juhatuse liikme kui ka FIBA Euroopa ja FIBA maailma tehnilise komisjoni presidendi Valdu Suurkase ettekanne. Ettekanne sisaldas peamiselt selgitusi FIBA Euroopa juhatuse otsustest seoses muudatustega Euroopa meistrivõistluste korraldamisel nii täiskasvanute kui noorte koondistele. Samuti tutvustas Suurkask plaanitavaid muudatusi järgmistes mängureeglites: 24 sekundi reegel, minutilise vaheaja ja hüppepalliga seonduv.

Valdu Suurkase ettekandele järgnes Heino Endeni etteaste, kus peatreener selgitas koondisega seonduvaid tegevuskavasid ja tutvustas nii rahvusmeeskonna kui universiaadikoondise kandidaatide nimekirja.

Universiaadikoondise kandidaatide nimekiri on järgmine: Tanel Tein, Tarmo Kikerpill, Asko Paade, Heiko Rannula, Marek Doronin, Martin Viiask, Vallo Allingu (kõik Tartu Ülikool/Rock), Erik Dorbek, Gregor Arbet, Kristjan Kangur, Heiko Niidas (kõik Tallinna Kalev), Leho Kraav, Andre Pärn, Randar Luts (kõik TTÜ/A. Le Coq) ja Ardo Ärmpalu (Marshall University).

Universiaadil saavad osaleda vaid mängijad, kes õpivad ülikoolis või on lõpetanud oma õpingud ühe aasta eest. Nimekirjas esineb ka kandidaate, kes ei õpi hetkel ülikoolis. Seega on osade kandidaatide eelduseks turniirist osavõtul ülikooli sisseastumine sel suvel. Lisaks antud mängijatele arvestab Heino Enden suvel koondise turniiridel ja mängudel veel järgmiste kandidaatidega: Rauno Pehka, Valmo Kriisa, Janar Talts (kõik Tallinna Kalev), Tanel Sokk (Nybit) ja Martin Müürsepp (Permi Ural-Great). Koondise peamisteks väljunditeks saavad sel suvel olema Baltic Sea Basketball Cup (toimub Rootsis, Norrköpingis), kus koondis kohtub Soome, Rootsi ja Läti koondistega. Antud turniiril on kõik osavõtjad lubanud osaleda oma hetke parimas koosseisus.

Ainult universiaadikoondisega on plaan osaleda Saksamaal, Münsteris toimuval turniiril ajavahemikul 3.-7. juuli, kus vastasteks Saksamaa universiaadi ja Türgi B koondis. 5.-9. augustini osaleb Eesti koondis turniiril Soomes — vastasteks Rootsis toimuvaks 33. EM finaalturniiriks valmistuvad Saksamaa ja Venemaa ning korraldaja Soome. Universiaad toimub ajavahemikul 21.-31. august Lõuna-Koreas, Daegus.