Kui kahemiljonilise rahvaarvuga Sloveenia suudab end poolfinaali (!) mängida, siis miks ei võiks 1,3-miljoniline Eesti koha sisse võtta ainult pisut madalamal real (5.-8.). Meil on hea klassiga mängijaid, meil on ka hea meeskond. Seda näitas Eesti koondis suvel Euroliigas ja nüüd Euroopa meistrivõistlustel. Silmatorkavalt paremini mängitakse kaitses ja blokis, kartma ei löödud kellegi ees. Napp kaotus Serbiale on sisult rohkem väärt kui suur võit Horvaatia üle. Nutke, mehed, seda janusemalt lähete hiiglaste vastu järgmistel katsumustel!

Eestlased tõmbasid enesele tähelepanu nii platsil kui tribüünil, eestlastest räägiti, eestlasi tunnustati. Eestlastega arvestatakse edaspidi eeldatavasti rohkem näiteks EM-i korraldajamaa valimisel. Vaid üks võit enam (Serbia üle) viinuks meie võrkpallurid esikaheksasse, kus tulnuks uuesti kokku minna Prantsusmaaga.

Meie teine alagrupikaaslane Itaalia näitas veerandfinaalis absoluutsest kõrgklassi, purustades Venemaa 3:0. Venemaa langes kuuendaks, võrkpalliajaloo EM-i madalaimale reale. Maailmameister Poola sai 2:3 lüüa meile hästi tuttavalt Sloveenialt ja lõpetas EM-i viiendana. Serbia, Maailmaliiga hõbe, oli seitsmes ja MM-i pronks Saksamaa kaheksas.

Meiega enam-vähem võrdseks loetavad Belgia ja Holland olid vastavalt üheksas ja kümnes. Eesti meeskond (11.) edestas koha võrra Soomet – ka ärapanemine naabrile on midagi väärt -, veel tahapoole jäid Tšehhi, Slovakkia, Horvaatia ja Valgevene. Laupäevases poolfinaalis kohtub Itaalia Sloveeniaga ja Bulgaaria Prantsusmaaga. 2013. aasta EM-i medaliomanikest on veel konkurentsis ainult Itaalia, tookordne hõbe. Sloveenia oli siis kolmeteistkümnes, Bulgaaria neljas ja Prantsusmaa viies. Medalimängud peaks tulema põnevad, õnneks näitab Eesti parima palliala mänge ka ETV.