Alati palju ootusi üles küttev vastasseis on viimaste aastate kontekstis pisut omapärane, sest nii kesises vormis pole Barcelona tükk aega El Clasicole vastu läinud. Katalaanid on Hispaania kõrgliigas viigistanud kaks kohtumist järjest ning viimati Real Sociedadi vastu tehtud 1:1 viigi on peatreener Luis Enrique juba ristinud kõige viletsamaks mänguks, mille Barcelona tema kaks aastat kestnud peatreeneriajastul pidanud on.

Barcelona mõõnaperioodi algust pole just keeruline kalendrisse märkida. Pärast seda, kui Andres Iniesta oktoobri lõpus kohtumises Valencia vastu vigastada sai, on katalaanid suutnud seitsmest kohtumisest võita vaid kolm. Barca õnneks naaseb keskväljavõlur sel nädalavahetusel mänguväljakule. Ühtlasi tekitab see kõvasti peamurdmist Reali peatreenerile Zinedine Zidane'ile, kes peab otsustama, kellega asuda Iniestat nullima. Tõenäoliselt langeb valik horvaatidele Mateo Kovacicile ja Luka Modricile.

Real on iseenesest hiilgevormis ning nende minek meenutab aina enam hooaega 2011/2012, kui Madridi klubi viimati Hispaania meistriks krooniti. Jah, sellest on tõesti juba neli aastat! Viimased viis kohtumist võitnud Real on La Ligas ainus kaotuseta meeskond ning 13 vooru järel on sats suutnud lähimate konkurentide ees juba kuuepunktilise vahe sisse rebida.

Võit laupäevases kohtumises tähendaks, et Reali edu põhirivaali ees kasvaks juba üheksale punktile. Kuna kolmas viimastel hooaegadel tiitliheitlusesse sekkunud klubi ehk Madridi Atletico on juba praegu linnarivaalist üheksa silma kaugusel, tähendaks Reali võit, et juba kolmandiku hooaja järel on tiitlivõiduks ülivõimas vundament paika laotud.

Vigastutega kimpus Realil head mälestused

Realil on head mälestused ka viimasest El Clasicost, mille pealinnaklubi suutis Camp Noul võita. Barcelona läks aprilli alguses peetud liigamängus juhtima, kuid Karim Benzema ja Cristiano Ronaldo tabamused tõid Realile võidu. Ei jäänud palju puudu, et kaotus oleks Barcelonale maksnud Hispaania meistritiitli, sest lõpuks jäi kahe suurklubi vaheks vaid üks punkt.

Seekord on Reali ülesanne keeruline, sest võtmemängijad Gareth Bale ja Toni Kroos jäävad kohtumisest eemale. Samuti pole sugugi kindel, kas peatreener Zinedine Zidane saab kasutada Peped, Raphael Varane'i ja Casemirot. Barcelona laatsaret on tunduval vähemasustatud. Luis Enrique peab hakkama saama ilma Jordi Albata.

Paf-i portaalis on favoriidiseisuses kodumeeskond Barcelona, kelle võidukoefitsient on 1.80. Reali võit tooks panustajale taha tagasi neljakordselt. Viigi koefitsient on 4.10. Riskantsematel panustajatel tasuks vaadata suuremaskooriliste viikide poole. Näiteks lõpptulemus 2:2 tooks Paf-i portaalis ühe euro vastu 11,5 eurot.

Kui peatuda võimalikel väravalööjatel, siis ei saa üle ega ümber Barcelona argentiinlasest pallivõluril Lionel Messil, kes on 21 tabamusega El Clasico ajaloo suurim väravakütt. Sel hooajal üheksa liigaväravat löönud Messi tabamus on hinnatud koefitsiendiga 1.89.

Eelmisel nädalal Sporting Gijoni vastu löödud kahe värava järel kümne tabamusega Hispaania kõrgliiga väravaküttide tabeli tippu kerkinud Cristiano Ronaldo saagiks on senistes El Clasicotes jäänud 16 väravat. Laupäeval kell 17.15 algavas kohtumises on Ronaldo tabamuse koefitsient 2.43.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse leiad siit.