Elion Ettevõtted AS-i juhatuse esimees Valdur Laid rõhutas, et just selliste võiduhetkede nimel tasub nii sporti toetada kui täiest hingest staadionil omadele kaasa elada.

“Preemiaga täname kogu tiimi — sportlasi, treenereid ning lähemaid abilisi suurepärase töö eest,” lisas Laid.

EKL-i presidendi Neinar Seli sõnul premeeritakse Eesti meeskonda suurepärase saavutuse ning naiskonda seatud eesmärkide täitmise eest.

“Meie sportlased näitasid eestlaslikku visadust ning võitlesid raskeid ilmastikutingimusi ja tihedat konkurentsi trotsides vapralt lõpuni,” ütles Seli.

Eestile superliiga võidu toonud meeskonnas võistelnud Indrek Turit, Kristjan Rahnut, Madis Kallast ja Päärn Brauerit premeerib kergejõustikuliit 30.000, treenereid Tõnu Kaukist ning Andrei Nazarovit vastavalt 20.000 ja 15.000 krooniga.

Seli väitel tõestas ka Eesti naiskond, et on Euroopa kergejõustikus arvestatav tegija.

“Väikest preemiat väärib peamise eesmärgi — esiliigasse püsimajäämise — täitmine igal juhul,” ütles Seli.

Hea esinemise eest premeerib kergejõustikuliit Eesti naiskonna liikmeid Larissa Netšeporukki, Rutti Lukseppa, Kaie Kandi ja Anu Teesaart 5.000-kroonise preemiaga.

Samuti premeerib kergejõustikuliit treenereid Roland Rahnut, Holger Peeli ja Enn Roosit, nõuandvat treenerit Rein Sokku, koondise arsti Mihkel Mardnat ning massööre Priit Lehismetsa ja Taavi Rimmi.

Euroopa mitmevõistluse karikavõistlus toimus 3. ja 4. juulil Kadrioru staadionil. Kümnevõistluse superliiga võitis Eesti meeskond 23.282 punktiga, Eesti naiskond sai seitsmevõistluse esiliigas 16.314 punktiga 5. koha.